Tăriceanu, interceptări: Îşi alegeau ţinte politice. Interceptările au fost distruse

Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu

Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că, atât el că şi familia sa, au fost interceptați încă din 2008, iar toate înregistrările au fost distruse, fără să le poată asculta.

Președintele Senatului susține că a cerut Parchetului interceptările şi i s-a spus că acestea au fost distruse.

Informaţiile din aceste ascultări aveau, evident, şi alţi beneficiari, nu numai Parchetul. Acesta este un element care trebuie reţinut. Partea cea mai neplăcută este că, aşa cum s-a văzut în foarte multe cazuri, cei de la DNA îşi alegeau ţinte politice tocmai pentru a demonstra eficienţa luptei anticorupţie.

Îşi alegeau ţinte ca să deturneze atenţia în momentul în care ei considerau că DNA-ul e sub o anumită presiune publică, "hai repede să scoatem un dosar cu un ministru ceva", şi ceea ce fac în continuare este o vânătoare de personaje politice.

Au anumite ţinte şi caută în toate direcţiile posibile şi imposible, doar, doar de or găsi ceva care să fie compromiţător, mă refer la persoanele cu care au diverse războaie, pe faţă sau nu. Cred că a depăşit cu mult şase luni de zile perioada pe care au fost făcute interceptările (...).

Eu şi familia suntem ascultați din 2008, an de an. Aş fi fost mult mai confortabil dacă aş fi primit informarea de la Parchet înainte de a apărea în spaţiul public (...) Am făcut o contestaţie privind legalitatea măsurilor de interceptare în acel dosar. În momentul de față se judecă la Înalta Curte (...) Am cerut la procuratură să îmi fie puse la dispoziţie interceptările. Ştiţi ce mi s-a răspuns? Că lucrurile nu au reliefat nimic în legătură cu dosarul şi că au fost distruse", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, potivit Antena3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel