Tăriceanu, critici la adresa ministrului finlandez de Externe: A căzut în capcana dezinformărilor

Călin Popescu Tăriceanu, președinte al Senatului și co-președinte ALDE, consideră că ministrul finlandez de Externe, Timo Soini, „a căzut în capcana dezinformărilor" pe tema OUG 13 şi îşi exprimă speranţa că afirmaţiile acestuia nu au fost făcute în scop politic. 

”Ministrul de Externe al Finlandei Timo Soini a căzut în capcana dezinformărilor care au fost răspândite în spaţiul european cu privire la deciziile Guvernului României. De la înălţimea funcţiei pe care o ocupă şi având în vedere că reprezintă statul finlandez, unul în care respectarea drepturilor cetăţenilor, precum şi o legislaţie corectă, reprezintă principii fundamentale, mă așteptam la o reacție mult mai ponderată bazata pe adevaruri si nu pe minciuni. Afirmaţiile ministrului finlandez nu au nicio legătură cu ceea ce se întâmplă în România. Pentru partidul pe care îl conduc, pentru Guvernul din care facem parte, lupta împotriva corupției este un lucru absolut necesar, binevenit în societate. Însă, sunt surprins că un reprezentant al Finlandei, un stat model pentru modul de funcționare al justiției, vine să conteste tocmai dorința unui Guvern de a aplica decizii ale Curtii Constitutionale”, scrie Călin Popescu Tăriceanu, în prima parte a postării sale pe Facebook.

[citeste si]

Președintele Senatului își explică reacția, făcând trimitere la un articol potrivit căruia, într-o scrisoare adresată unui român din Finlanda, ministrul de Externe al Finlandei a apreciat că recentele acţiuni ale Guvernului din România provoacă îngrijorări, pentru că se fac paşi înapoi în privinţa luptei anticorupţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel