Tăriceanu, audiat la Comisia parlamentară de anchetă a SPP

Mihai Ciobanu / 09 oct 2018 / 11:21 Salveaza PDF Comentarii
tariceanu
Descriere foto: tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, va fi audiat marţi la Comisia parlamentară de anchetă a SPP pentru a da detalii în legatură cu cei şapte ani în care ar fi fost interceptat, potrivit unor informaţii care au fost furnizate de fostul director al Serviciului de Protecţie şi Pază Dumitru Iliescu la audierea în comisie. 

Audierea va începe la ora 13,00, potrivit preşedintelui Comisiei SPP, Daniel Butunoi. "Generalul Iliescu (Dumitru Iliescu, audiat la comisie - n.r.) ne-a semnalat un caz unde suspectăm că ar fi o implicare a persoanelor din SPP în speţa domnului preşedinte al Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. Ca atare, prin votul unanim al comisiei, am decis ca săptămâna viitoare, în funcţie de programul dumnealui, să îl invităm pe domnul Tăriceanu la audieri în comisie.

Aşa cum ne-a expus domnul general Iliescu despre competenţele SPP, o parte foarte consistentă din partea de protecţie reprezintă protecţia informativă. După părerea dumnealui, cei şapte ani de ascultare a domnului Călin Popescu-Tăriceanu nu numai că sunt ilegali, ci că serviciul trebuia să ştie şi trebuia să ia măsuri pentru contracararea acestor activităţi. De aceea vrem să îl invităm pe dl. Popescu-Tăriceanu, să ne explice dumnealui, fiind persoana în cauză, cum s-a simţit şi ce s-a întâmplat în cei şapte ani de mandat de ascultare", a precizat Butunoi pe 2 octombrie. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27