Tăriceanu, atac dur la PNL. Cu cine o compară pe Gorghiu

Co-preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat marţi, la Giurgiu, că atunci când se uită la PNL vede din ce în ce mai puţin un partid cu care formaţiunea sa ar putea dialoga.

'Noi trebuie, ca partid politic, să ţinem cont de priorităţile electoratului, dar trebuie să avem şi nişte principii la care ne raportăm şi principiile fundamentale la care noi, ALDE, ne raportăm sunt principiile liberalismului care se bazează pe preţuirea drepturilor şi libertăţilor individuale. Când mă uit la PNL văd din ce în ce mai puţin un partid cu care am putea să stăm de vorbă şi să dialogăm, un partid care nu mai are nimic de-a face nici cu valorile liberale ale democraţiei, liberal în sensul larg al cuvântului, ei se bucură când aud zgomotul de cătuşe. Pe mine chestiunea asta mă duce cu gândul în anii '50-'60, când o văd pe doamna Gorghiu parcă o văd acum pe Ana Pauker într-o întruchipare modernă', a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

De asemenea, Tăriceanu a afirmat că peneliştii seamănă cu activiştii comunişti din anii '50-'60 care se bucurau 'la orice om care ajunge la puşcărie.

'Ăsta e partidul cu care putem să dialogăm, cu care să putem să cooperăm? Păi trebuie să împărtăşim un minimum de valori, partidul ăsta şi activiştii lor seamănă cu ăia din anii '50 şi '60, când se bucurau la orice om care ajunge la puşcărie şi căruia drepturile şi libertăţile fundamentale i-au fost încălcate, ăsta e modelul pe care ei îl practică astăzi în România. Eu nu vreau aşa ceva pentru mine, libertatea umană este mai presus decât orice şi prezumţia de nevinovăţie trebuie respectată, oamenii care au greşit, sigur, trebuie să fie pedepsiţi conform legii, dar pedeapsa nu o fac partidele politice, în Parlament nu au dreptul să facă aşa ceva, noi trebuie să aşteptăm decizia instanţei, instanţele fac justiţia în România, nimeni altcineva. Îi văd cum se comportă la fiecare solicitare de începere a unei urmăriri penale pentru cineva, e bucurie, e o isterie la PNL, ăsta e partid care seamăn perfect cu Partidul Comunist din anii '50-'60 cu activiştii ăia pe care îi recrutau, care nu înţelegeau nimic, erau îndoctrinaţi şi aplaudau la nesfârşit, scandau lozinci cum să băgăm în închisori duşmanii poporului. Ce partid e ăsta? Ce să fac cu ei?', a încheiat Călin Popescu Tăriceanu.

Co-preşedintele ALDE s-a aflat marţi la Giurgiu pentru a participa la acţiunea de lansare a candidaţilor formaţiunii sale pentru alegerile locale din judeţ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel