Tăriceanu: Avem o criză politică

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, apreciază că România se află, deja, într-o criză politică, în contextul cererii de revocare a lui Augustin Lazăr şi a acuzaţiilor care i se aduc acestuia. 

Liderul ALDE şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, la Antena 3, în emisiunea lui Mihai Gâdea, că avem de-a face, în prezent, cu o criză politică asemănătoare cu cea din momentul revocării Laurei Codruţa Kovesi. 

"Deja e o criză, suntem într-o criză. [...] Eu cred că în momentul în care ministrul a decis să pornească procedura de revocare, cred că acest element legat de piesa din dosar cu clasarea a fost lucrul care l-a determinat să nu mai aştepte. Pentru că, vedeţi, în această chestiune se discută şi despre oportunitatea politică. E o dilemă cumplită. Tu ca ministru ce faci? Din considerente politice, te faci că închizi ochii, ţii gunoiul sub preş şi mergi mai departe ştiind bine - şi sunt dovezi clare - că s-a făcut şantaj la preşedinte pentru numire, că în funcţie procurorul nu şi-a dus la îndeplinire obligaţiile şi responsabilităţile, că a încălcat cu bună ştiinţă deciziile CCR, că intervine politic cum nu trebuie să facă, în chestiuni eminamente politice şi care ţin de resortul Parlamentului - şi în acest fel demonstrează că nu respectă principiul separaţiei puterilor în stat, sau lucrurile astea nu mai contează şi ţii cont de chestiunile de conjunctură politică: nu e bine acum... Niciodată nu e bine. Sigur că revocarea procurorului general nu e o măsură uşoară.

Vă spun foarte clar, este o criză politică şi ca aceasta să nu se extindă în timp prea mult ar fi bine ca ea să fie tranşată cât se poate de repede, iar cei doi actori care urmează în această suită procedurală: CSM şi preşedintele ar face bine să închidă acest capitol cât mai curând", a declarat Tăriceanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel