Tăriceanu, apel către Dăncilă: O rog să aibă în atenţie

Tăriceanu
Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului şi lider al ALDE, lansează un apel către premierul Viorica Dăncilă.

"Am profitat de vizita de la CAMERON de astăzi să fac un apel către doamna prim-ministru. O rog să aibă în atenție o problemă ce ține de resortul Guvernului: ANRM trebuie să dea acordul de prelungire a licenței, astfel încât calendarul pe care l-au stabilit cei de la OMV și EXXON să poată fi realizat. În esență, acest lucru înseamnă punerea în funcțiune a investiției într-un termen de 2 până la 3 ani.

E foarte important pentru România din mai multe motive. În primul rând, exploatarea gazelor de la Marea Neagră ne va asigura independența energetică a țării, vom scăpa complet de dependența de gazul rusesc. Având în vedere de dimensiunea zăcămintelor, România devine un jucător regional. Vom putea fi furnizori pentru alte țări din zonă, fie că vorbim de Moldova, fie că vorbim de vecinii din Vest", a transmis Călin Popescu Tăriceanu.

"Începerea exploatării comerciale reprezintă și un avantaj foarte mare pentru buget, pentru că vor fi încasate sume foarte mari din plata redevențelor și alte taxe și impozite care se percep în cazul unor asemenea activități economice", susţine preşedintele ALDE.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ftariceanu%2Fvideos%2F856021894766615%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel