Țapardel, solicitare pentru Merkel: Să îmi ofere explicații

Claudia Țapardel i-a adresat o scrisoare Cancelarului Germaniei, Angela Merkel, în care solicită răspuns la două întrebări.

"Ieri, în plenul #PE reunit la Strasbourg a avut loc dezbaterea privind viitorul Uniunii Europene, în cadrul căreia Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a prezentat în fața deputaților europeni viziunea sa privind viitorul comun al Uniunii. Pentru că timpul nu a permis intervenția mea în plen, în calitate de membru al Parlamentului European, am depus o declarație scrisă la care mă aștept să primesc un răspuns direct din partea doamnei Cancelar.

Prin intermediul acesteti declarații, i-am solicitat doamnei Cancelar să îmi ofere explicații cu privire la două probleme foarte importante atât pentru România cât și pentru viitorul #UE", scrie europarlamentarul.

Prima întrebare

"În primul rând, am cerut doamnei Cancelar, ca în calitate de lider important al Uniunii Europene, să susțină în cadrul Consiliului European integrarea pe deplin a României în spațiul Schengen. România îndeplinește toate condițiile pentru a deveni membru cu drepturi depline al spațiului Schengen, și am întrebat-o pe doamna Cancelar dacă nu consideră că este momentul ca acest drept să i se acorde țării mele.

În al doilea rând, am întrebat-o pe doamna Cancelar care este viziunea sa cu privire la direcția în care se îndreaptă Uniunea Europeană, având în vedere acțiunile egoiste ale unor lideri europeni și ale liderilor unor state membre care afectează viitorul #UE. Am ridicat această întrebare în contextul în care puterea construcției europene stă în UNITATE şi SOLIDARITATE, exact așa cum a clamat și doamna Cancelar în discursul susținut în plenul Parlamentului European. Din păcate, asistăm tot mai des la acțiuni de discriminare a unor state membre care vor avea drept consecință directă dezbinarea și divizarea #UE", susține Claudia Țapardel", se mai arată în mesajul scris pe Facebook.

"Nu fac decât să mărească prăpastia"

"De asemenea, construcția Europeană este tot mai încercată în ultimii ani de provocări precum Brexit, atentate teroriste, valurile imigraționiste și tendințele populiste care câștigă tot mai mult teren.

În plus, dublul limbaj existent la nivel european, viziuni precum o Europă cu mai multe viteze, sancționarea statelor membre prin rezoluții nedrepte, susținerea unor politici de condiționare a acordării fondurile europene de instrumente ce ţin de respectarea statului de drept, politici care afectează statele şi regiunile europene care au cea mai mare nevoie de aceste finanțări, nu fac decât să mărească prăpastia dintre Estul şi Vestul Europei" conchide europarlamentarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel