Tânărul Matteo Renzi, nominalizat pentru funcția de premier al Italiei

renzi
renzi

Președintele Italiei, Giorgio Napolitano, l-a nominalizat pentru funcția de prim-ministru pe primarul Florenței, Matteo Renzi, care este astfel pe punctul de a deveni cel mai tânăr premier din istoria Peninsulei.

După ce a primit mandatul de la Giorgio Napolitano, Renzi, în vârstă de 39 de ani, trebuie să formeze un guvern. Președintele Italiei s-a consultat în weekend cu mai mulți lideri ai facțiunilor politice italiene. Renzi este cel mai tânăr șef de Guvern din Uniunea Europeană, potrivit DW.

Renzi este lipsit de experiență guvernamentală sau parlamentară. Primarul Florenței este președintele Partidului Democrat, o formațiune de stânga, care i-a retras săptămâna trecută sprjinul ultimul prim-ministru, Enrico Letta, pe care Renzi l-a acuzat că în cele 10 luni de mandat nu a reușit să facă reformele pe care le-a promis.

Matteo Renzi devine al treilea premier consecutiv care nu ajunge în funcție în urma unor alegeri, ci după ce un guvern de dizolvă. Lista a fost începută de tehnocratul Mario Monti, instalat în 2011 după ce guvernul lui Silvio Berlusconi a căzut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel