Tânără, dată în judecată pentru pomenile de la înmormântarea tatălui: "Avea obligaţia legală"

Descriere foto:

Femeia, psiholog în Iași, a fost dată în judecată chiar de mătușa sa. Tânăra a refuzat să plătească pomenile făcute la înmormântarea tatălui.

"Pe tot parcursul vieţii, tatăl nu a manifestat niciun interes în a se implica în viaţa pârâtei, ceea ce a condus la o înstrăinare de familia paternă. Mătuşa sa a înştiinţat-o despre deces în condiţii care au făcut impo­sibilă participarea sa la înmormântare, pârâta fiind oricum străină de acele locuri şi acei oameni (...) Prin cerere, mătuşa face alegaţii nesusţinute şi transformă o formă de milostenie într-o modalitate de încasare a unor sume de bani", a spus tânăra, conform motivării Judecătoriei Iaşi, scrie Adevărul.

După ce nepoata a acceptat calitatea de moştenitor a tatălui, chiar dacă nu a contribuit la plata ritualurilor creşti­neşti, mătușa a fost obligată să-i plătească 6.000 de lei. 

"În calitate de fiică a defunctului B.A., avea obligaţia legală de a suporta cheltuielile de înmormântarea tatălui său, precum şi pe cele ocazionate de ritualurile de pomenire. Cum aceste cheltuieli au fost efectuate de mătuşa sa, înlăturată de la moştenirea defunctului chiar de pârâtă, rezultă că ea a beneficiat de o îmbogăţire, iar mătuşa sa de o pierdere corespunzătoare", au stabilit magistraţii.

Judecătorii au respins ce­rerea de chemare în judecată, după ce mătușa nu a reușit să demonstreze cu documente întreaga sumă cheltuită pentru înmormântarea bărbatului.Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24