EXCLUSIV  Tamponări la frânare bruscă. Cine este vinovat dacă eşti lovit în spatele maşinii. Titi Aur: Legal e una, defensiv e alta

Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a explicat pentru DC NEWS care este singura metodă prin care pot fi evitate tamponările în lanţ în trafic. 

"Dacă intră ăla din spate în mine, eu sunt vinovat. Legal, da, el e vinovat, dar defensiv vorbind eu sunt vinovat. Asta pentru că atunci când circul pe stradă, trebuie să ştiu tot ce este în jurul meu, să fiu atent la 360 de grade. Trebuie să mă uit în oglinzi la minimum 6 secunde, nu mai rar. Când văd că unul stă prea aproape de mine ce fac? 

Pot să calc frâna, pot să pun avarii, pot să îl înjur, dar toate astea sunt greşeli. Din punct de vedere al conducerii defensive, nu trebuie să fac decât un singur lucru: să măresc distanţa faţă de cel din faţa mea. Pentru că nu am de ce să îl agresez pe cel din spatele meu. Ca să mă pun în siguranţă, măresc distanţa faţă de cel din faţa mea. Astfel, dacă cel din faţa mea va opri mai brusc, eu voi avea un spaţiu şi mai mare în care să apăs pe frână, să mă uit în oglinzi, şi ştiu deja că e unul în spate care stă lipit de bara mea. Astfel, voi evita ca cel din spatele meu să intre în portbagajul meu. 

Mai mult, mărind distanţa faţă de cel din faţa mea, îi voi crea celui din spate posibilitatea să mă depăşească! Dacă am orgoliu şi stau lipit de maşina din faţa mea, atunci nu fac decât să mă pun în pericol. Aşa apar accidentele. Eu, cel de la volan, pot să îmi creez confortul şi siguranţa gândind defensiv. Şi dacă ajungi cu 5 minute mai târziu la destinaţie e mai bine decât să stai în stres sau, mai rău, să faci accident.", a declarat Titi Aur pentru DC NEWS.  

Amintim că în urmă cu două zile, pe varianta ocolitoare a Braşovului, nu mai puţin de 23 de maşini s-au ciocnit succesiv din cauza condiţiilor nefavorabile de drum. 

VEZI Cum puteau fi EVITATE accidentele în lanț din Brașov. Titi Aur explică REGULA CELOR 2 SECUNDE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel