Tabără critică ieșirile ”anormale” ale unor judecători ai CCR

Democrat-liberalul Valeriu Tabără a afirmat, vineri la RFI, că președintele suspendat Traian Băsescu are 99% șanse să revină la Cotroceni și a criticat ieșirile ”anormale” ale unor judecători de la Curtea Constituțională, atrăgând atenția că ”o decizie a CC contrară sau o indecizie va arunca România în haos!”, aluzie la ultima modificare adusă unei hotărâri judecătoreşti deja publicate în Monitorul Oficial al României.

Mini-recensământul anunţat de autorităţi "nu ar trebui să se realizeze, pentru că nu are nici măcar o bază legală (...). Acest mini-recensământ de care se vorbeşte nu este decât un tertip, acela de a amâna un verdict în problema referendumului şi sigur, de a bloca revenirea preşedintelui legitim la Cotroceni", a arătat Valeriu Tabără, care consideră că "în mod normal, revenirea domnului preşedinte, în conformitate cu legea şi cu Constituţia, la Cotroceni ar trebui să fie în proporţie de 99%, fără jocuri şi fără alte obstrucţionări care sunt pe punctul de a se face".

Valeriu Tabără consideră că cei doi foști miniștri care și-au prezentat demisiile la începutul acestei săptămâni, Ioan Rus și Victor Paul Dobre, să iasă cu declarații și să aducă lămuriri privind aceste jocuri politice care merg de la CC până la instituții guvernamentale, ei fiind cei care dețin cheia acestui joc de acum.

Dacă Parlamentul va fi nevoit să decidă calea de urmat după decizia CCR, Valeriu Tabără speră ca instituția legislativă să nu-și încalce atribuțiile, deși speră să nu se ajungă până acolo. ”Parlamentul nu poate trece peste deciziile Curţii Constituţionale, oricare ar fi ele, chiar dacă există acea hotărâre a Parlamentului. Deci la această dată, hotărârile Curţii Constituţionale rămân definitive, nu le poate influenţa Parlamentul. Există paragraf care calrifică această chestiune. Şi nici nu ar fi normal, pentru că noi nu avem bază constituţională ca Parlament să putem invalida o decizie a Curţii Constituţionale", a explicat Valeriu Tabără.

Scandalul CCR ia amploare: Și judecătorul Acsinte Gaspar dorește clarificarea ”eratei”

În opinia democrat-liberalului, declarațiile din ultimele zile ale unor judecători ai Curții aduc prejudicii de imagine instituției, care s-a bucurat de încredere până acum. "Sunt nişte ieşiri anormale! În primul rând, Curtea Constituţională e adevărat că prin comportamentul din ultimele zile al unora din membrii ei a dat înapoi şi poate ridica anumite semne de întrebare asupra unor decizii. Dar la baza deciziei stau totuşi legi şi legea de desfăşurare a referendumului este cea care stabileşte pragul electoral, pragul de prezenţă. Peste o astfel de prevedere nu se poate trece. O decizie a CC contrară sau o indecizie va arunca România în haos!", a afirmat deputatul PDL, fost ministru al Agriculturii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel