Suceava: Consilierii judeţeni au aprobat majorarea investiţiei la axa rutieră strategică Suceava-Iaşi

Consilierii judeţeni suceveni au votat în unanimitate, în şedinţa extraordinară de luni, actualizarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi judeţului Suceava, din proiectul "Regiunea Nord-Est-Axa rutieră strategică 1: Iaşi-Suceava".

Proiectul cu finanţare europeană prevede modernizarea a 75,5 kilometri de drumuri judeţene de pe raza judeţului Suceava, şosele care străbat 13 localităţi.

Valoarea lucrărilor s-a majorat de la 150 de milioane de lei la 226 de milioane de lei, majorarea fiind determinată de creşterea salariilor în baza OUG 114 şi a preţurilor la materiale în domeniul construcţiilor.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat în plenul şedinţei că, din cauza sumei prea mici, la licitaţiile organizate până în prezent de titularul de proiect, CJ Iaşi, nu a existat nicio ofertă, dar speră că situaţia se va schimba după actualizarea indicatorilor tehnico-economici.

Flutur a precizat că, pentru a acoperi cofinanţarea proiectului european, CJ Suceava va folosi banii dintr-un credit luat pentru modernizarea drumului Frasin-Ostra-Broşteni.

În cadrul proiectului vor fi modernizaţi 167,9 kilometri de drumuri pe axa Iaşi-Suceava, dintre care 75,7 de kilometri pe raza judeţului Suceava, de această investiţie urmând să beneficieze peste 75.000 de locuitori din zonele pe care le traversează. 

În Suceava sunt incluse patru tronsoane de drumuri judeţene, respectiv DJ 208A Suceava - Ipoteşti - Bosanci - Udeşti - Liteni - Dolhasca; DJ 208 Dolhasca - Budeni - limita judeţul Iaşi; DJ 209C Suceava - Frumoasa - Liteni/Moara şi DJ 209D Liteni/Moara - Zahareşti - Stroieşti - Costâna - Dărmăneşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel