SUA, schimbare de strategie. Armata Română, implicații majore

Președintele Donald Trump va anunța în cursul acestei zile noua strategie politică a SUA în Afganistan. Decizia va influența și militarii români prezenți în teatrul de operațiune din Afganistan.

UPDATE: Donald Trump a anunțat o sporire a prezenței militare americane în Afganistan. Nu suntem acolo pentru a construi națiuni, ci pentru a duce războiul cu ISIS, a spus președintele. Președintele a anunțat o politică mai dură față de militanții din Pakistan care se infiltrează în Afganistan și s-a declarat gata pentru preluarea inițiativei în lupta cu combatanții islamiști care contestă guvernul afgan.

Trump a făcut o declarație la televiziune, la o oră de maximă audiență — 21.00 ora locală (marți 04.00, ora României).

Astfel, Donald Trump a anunțat o creștere de 50% a efectivelor militare în Afganistan, refuzând ipoteza unei retrageri. Decizia președintelui este una extrem de așteptată. Ea va fi prezentată în direct de către Donald Trump, după consultări  cu asistenții săi în domeniul militar și de securitate. Consultările au avut loc în cursul zilei de vineri, potrivit informațiilor de la Casa Albă.

În prezent, Statele Unite au în Afganistan aproximativ 8400 de militari, iar trupele guvernamentale afgane controlează mai puțin de 60% din teritoriul țării. Restul teritoriului este fie disputat, fie sub controlul insurgenților. Numărul soldaților care vor fi trimiși în plus în teatrul de operațiuni este de circa 4000 de militari. 

Decizia pe care Donald Trump o va prezenta la o oră de maximă audiență va fi așteptată cu interes maxim și de către Armata Română care are trupe prezente în Afganistan.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel