SUA au lansat un nou set de sancțiuni pentru Rusia. ”Mașina de război a lui Putin nu poate supraviețui”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Un nou set de sancțiuni a fost lansat de SUA pentru Rusia.

Statele Unite au anunţat marţi un nou set de sancţiuni referitoare la ”maşina de război” rusească, în aceeaşi zi în care preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se află la Washington pentru a pleda în favoarea aprobării unei asistenţe financiare considerate esenţială pentru Kiev, relatează AFP şi Reuters, conform Agerpres.

Sancţiunile vizează 150 de persoane şi entităţi suspectate de aprovizionarea sau finanţarea industriei de apărare ruse în războiul din Ucraina şi consolidarea sancţiunilor contra Rusiei adoptate până acum după începerea invadării Ucraineni în februarie 2022.

”Kremlinul a transformat progresiv Rusia într-o economie de război, dar maşina de război a lui Putin nu poate supravieţui doar cu producţia naţională”, afirmă Janet Yellen, secretarul american al Trezoreriei, citată într-un comunicat.

Sancțiuni contra a 100 de persoane și entități

În acelaşi timp, Departamentul de Stat american a anunţat marţi sancţiuni contra unui număr de 100 de persoane şi entităţi, potrivit unui comunicat separat.

Washingtonul sancţionează în special persoane şi entităţi cu baza în China, Rusia, Hong Kong şi Pakistan implicate în ”fabricarea de arme şi tehnologii chineze”, conform Trezoreriei americane.

Este amintit cetăţeanul chinez Hu Xiaoxun şi compania sa de apărare Jarvis HK Co., precum şi reţeaua sa de asociaţi.

Înghețarea averilor

Sancţiunile includ îngheţarea averilor deţinute în SUA de persoanele şi companiile vizate şi interdicţia oricărui cetăţean al SUA şi companii americane de a realiza tranzacţii cu persoanele şi entităţile vizate de noul set de sancţiuni.

Statele Unite sunt cel mai important susţinător extern al Kievului, dar promisiunea preşedintelui american Joe Biden de a continua să ajute financiar Ucraina întâmpină provocări serioase. Congresul nu a reuşit săptămâna trecută să adopte un pachet în valoare de peste 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

De la începerea invaziei ruse în Ucraina pe 24 februarie 2022, Congresul SUA a alocat deja peste 110 miliarde de dolari în sprijinul Kievului, însă nu a adoptat deocamdată noul pachet de asistenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel