SUA, decizie dură în cazul solicitanţilor de azil intraţi ilegal în ţară

SUA - Mexic
SUA - Mexic

Administraţia americană a luat o decizie care-i priveşte pe cei care intră ilegal în Statele Unite. 

Secretarul american al justiţiei, William Barr, a adoptat marţi o decizie în baza căreia solicitanţii de azil care demonstrează "temeri credibile" şi sunt în situaţia de a fi expulzaţi să nu mai poată fi eliberaţi pe cauţiune de judecătorii de imigraţie. Decizia, care va intra în vigoare peste 90 de zile, poate duce la menţinerea imigranţilor în custodia autorităţilor pe termen nedefinit, relatează miercuri Reuters şi CNN. Conform deciziei de marţi a ministrului justiţiei, va fi la latitudinea Departamentului Securităţii Interne să stabilească dacă imigranţii care au intrat ilegal în SUA iar ulterior au solicitat azil să fie sau nu puşi în libertate. 

Politica nu-i va viza pe imigranţii intraţi legal în ţară



Hotărârea anunţată marţi de Barr blochează practic eforturile concertate ale avocaţilor imigranţilor şi ale militanţilor pentru drepturile imigranţilor de a permite audierea în faţa unui judecător a solicitanţilor de azil intraţi ilegal în SUA şi reţinuţi de autorităţi, în vederea eliberării lor condiţionate.

Noua politică vine să confirme promisiunea lui Donald Trump de a pune capă practicii "catch and release" (prinde şi eliberează), atât de criticată de preşedintele SUA. New York Times a precizat că ea nu-i va viza pe imigranţii care au intrat legal şi au depus o cerere de azil chiar la frontieră. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel