Trump vrea să-i trimită pe imigranţii ilegali în 'oraşele-sanctuar'

Sebastian Florea / 13 apr 2019 / 15:39 Salveaza PDF Comentarii
Trump vrea să-i trimită pe imigranţii ilegali în 'oraşele-sanctuar'
Descriere foto: Trump vrea să-i trimită pe imigranţii ilegali în 'oraşele-sanctuar'

Donald Trump a afirmat vineri că acest proiect este unul de actualitate pentru a contracara stânga radicală și strategia frontierelor deschise.

Donald Trump a confirmat vineri că intenţionează să-i transfere pe imigranţii ilegali arestaţi la frontieră spre 'oraşele-sanctuar', majoritatea democrate, pentru - după cum a ironizat el - 'a le face plăcere adversarilor săi politici', informează sâmbătă AFP şi Reuters. 'Oraşele-sanctuar', cum sunt San Francisco sau Chicago, refuză să aresteze la scară largă migranţi în situaţie ilegală, limitându-şi cooperarea cu agenţii federali însărcinaţi cu imigraţia.

'Ştiind că democraţii sunt reticenţi în a schimba legile noastre prea periculoase asupra imigraţiei, intenţionăm în mod foarte serios, după cum a informat presa, să-i plasăm pe imigranţii ilegali în oraşe-sanctuar', a notat pe contul său de Twitter preşedintele american. Locatarul de la Casa Albă a făcut aceste postări pe Twitter la o zi după un articol din Washington Post.

Proiect de actualitate

 

Potrivit cotidianului, care cita un responsabil al Casei Albe sub acoperirea anonimatului, această ipoteză era 'pur şi simplu o sugestie' care a fost 'respinsă'. Spre deosebire de propriii săi subalterni, Donald Trump a afirmat vineri că acest proiect este în realitate unul de actualitate. 'Stânga Radicală pare să aibă în continuare o strategie a frontierelor deschise (...). Aceasta (trimiterea de imigranţi ilegali) ar trebui să-i facă fericiţi', a notat el cu ironie pe Twitter.

'Le vom oferi mulţi (imigranţi ilegali). Avem o ofertă nelimitată să le propunem', a adăugat el mai târziu, în timpul unei ceremonii la Casa Albă. Donald Trump a făcut din lupta împotriva imigraţiei ilegale calul său de bătaie şi a caracterizat miile de migranţi veniţi din America Centrală în ultimele luni drept o ameninţare la adresa securităţii naţionale, acuzându-i în mod regulat pe democraţi de o politică laxă.

Citește și:

Alegeri Israel. Netanyahu a învins sistemul. Strategia folosită și în România

Donald Trump, "100%" pregătit să închidă frontiera cu Mexicul

 

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27