Stoltenberg arată condiția prin care Ucraina mai poate învinge Rusia

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

'Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige' în războiul contra Rusiei, dar având condiţia ca Occidentul să îşi respecte promisiunile de a-i oferi mai multe arme, a zis joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, relatează AFP.

'În ultimele luni, aliaţii NATO nu au oferit sprijinul' pe care l-au promis, a spus Jens Stoltenberg, într-un discurs pe care l-a rostit la o ceremonie de premiere la Berlin pe tema legăturilor transatlantice.

'Dar nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige războiul, pentru că un sprijin mai puternic este pe cale', a mai zis secretarul general al Alianţei.

'Acum este responsabilitatea noastră să transformăm angajamentele (recente occidentale, n.red.) în livrări reale de arme şi muniţii şi să facem acest lucru rapid', a spus Stoltenberg. Vinerea trecută, preşedintele Volodimir Zelenski a solicitat NATO să livreze arme cât mai curând posibil Ucrainei, care 'nu mai poate aştepta' în faţa presiunii Rusiei lui Putin. Aliaţii au promis să își sporească sprijinul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel