Sondaj de ultimă oră! Pe cine nu ar vota 80% dintre români

Peste 80% dintre români spun că nu ar vota la alegerile locale din iunie pentru funcţia de primar o persoană care este cercetată sau judecată pentru fapte de corupţie, se arată într-un sondaj INSCOP, transmis miercuri Agerpres. 

De asemenea, opiniile sunt relativ împărţite în ceea ce priveşte alegerea edililor într-un singur tur de scrutin. 38,3% dintre respondenţi declară că nu vor vota primarul în funcţie sau actualul primar interimar, în timp ce 37,8% spun că da. 19,8% dintre români sunt nehotărâţi, iar 4,1% aleg varianta nu ştiu/ nu răspund. Majoritatea populaţiei este intransigentă când vine vorba despre fapte de corupţie, arată cercetarea sociologică.

Astfel, întrebaţi dacă ar vota pentru funcţia de primar al localităţii o persoană care este cercetată sau judecată pentru asemenea fapte, dar care nu este condamnată definitiv, 82,6% dintre români răspund negativ şi doar 8,4% afirmă că ar vota un astfel de candidat.

Întrebaţi cum ar prefera să îşi aleagă primarul din localitatea în care domiciliază, 45% dintre respondenţi au declarat că doresc să îşi desemneze edilul într-un singur tur de scrutin, în timp ce 39,1% au optat pentru două tururi de scrutin. 15,9% din populaţie nu ştie sau nu răspunde la această întrebare.

Sondajul realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul a fost efectuat în perioada 21 - 28 martie, pe un eşantion de 1.063 de persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani.

Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/ minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Tipul eşantionului: multi-stratificat, probabilistic. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel