Soluție la dilema înmormântărilor din Galați: vii cu groparul de acasă!

Pexels / Au renunțat la coroanele de flori duse la înmormântări. Locuitorii unei comune din Arad au redus deșeurile cu 70%
Pexels / Au renunțat la coroanele de flori duse la înmormântări. Locuitorii unei comune din Arad au redus deșeurile cu 70%

S-a găsit o soluție pentru dilema înmormântărilor din Galați. Cei care trebuie să înhume duminica pot veni cu un gropar de acasă. 

Știrea conform căreia la Galați nu se mai fac înmormântări duminica a făcut înconjurul țării. Motivul nu a fost unul absurd sau mistic, ci pur și simplu s-a cerut respectarea drepturilor groparilor cimitirelor, foarte puțini la număr. Înhumările se făceau și duminica deoarece groparii veneau la cimitir în timpul lor liber.

Cotidianul local Monitorul de Galați transmite faptul că Societatea „Gospodărire Urbană“ SRL Galaţi a anunţat că duminica se pot face înhumări în condiţiile în care concesionarii locurilor de înhumare anunţă în prealabil administraţia cimitirelor şi asigură această activitate prin mijloace proprii. Decizia vine după promisiunile făcute de conducerea „Gospodărire Urbană“ SRL săptămâna trecută, care încerca să găsească o soluție pentru ziua de duminică. 

„Solicitanţii trebuie să se prezinte la administraţia cimitirelor până cel târziu sâmbătă, la ora 11:00, cu documentele legale şi cu un reprezentant al echipei care va face înhumarea“, informează societatea.

Duminica fără înmormântări

Decizia inițială a fost anunțată de reprezentanții societății edilitare care administrează cimitirele din orașul Galați. Măsura intra în vigoare chiar din săptămâna trecută.

„Anunț important. Începând cu data de 23.08.2021 nu se mai fac înhumări duminica, ca urmare a deciziei nr.281/19.08.2021, decât dacă decesul s-a produs în urma infecției cu SARS CoV-2”, a anunțat directorul societății edilitare Gospodărire Urbană, Dragoș Magearu.

Haz de necaz

Numeroși gălățeni au reacționat pe rețele de socializare.

„Asta mai lipsea! De parcă îți alegi ziua în care să mori. Mare ți-e grădina Doamneee”, a comentat o gălățeancă.

Cei mai mulți au făcut haz de necaz. „Duminică depănați amintiri cu mortul”, a spus o femeie completată de un bărbat. „Nu mai înjurați degeabă și vă amărâți!!! Duminică să duceți decedatul în față la Gospodărire și să-l lăsați acolo!”

Decizia respectă legislația muncii

„Eu înțeleg nemulțumirea oamenilor. Noi ne dorim să oferim niște servicii cât mai bune la niște standarde europene, ca în toate țările civilizate. Noi nu am făcut decât să respectăm ce ne-a transmis ITM, în urma unor controale. Acest program este implementat de foarte mult timp. Nu se fac înhumări duminică. Groparii veneau la muncă duminică, dar fără să fie chemați de noi în mod oficial. Ei vin pentru că știu că primesc de la fiecare persoană care solicită înhumare acea atenție. Eu nu am făcut decât să dau o decizie ca director general să schimb această cutumă, să le impun să nu mai vină la muncă. Era un mers al lucrurilor cunoscut de toată lumea, însă în urma unor verificări cei de la ITM ne-au recomandat să găsim o soluție pentru a respecta legislația”, a declarat directorul Dragoș Magearu, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel