Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Societatea, reacţie în pandemie. Vasile Dîncu: Două cifre m-au şocat!

Sociologul Vasile Dîncu a anunţat, în exclusivitate pentru DC NEWS, două cifre care l-au şocat în timpul pandemiei, din punct de vedere al societăţii. 

"Este foarte interesantă monitorizarea pe care am încercat s-o facem, am făcut mai multe valuri de cercetare în această perioadă. Sunt foarte multe lucruri interesante, care ne-au surprins şi pe noi, în legătură cu modul în care oamenii se adaptează la situaţia de emoţie maximă negativă, frica de moarte. Cel mai tare m-au şocat două cifre. Lucrul care m-a impresionat este modalitatea în care oamenii, de frică, ar renunţa la libertatea lor, la drepturi şi libertăţi fundamentale. Sunt peste 70 la sută dintre oameni care spun că în situaţii similare ar renunţa la drepturi pentru siguranţa personală.

De asemenea, o cifră recentă din ultimul sondaj ne spunea de asemenea că dacă lumea nu respectă această reglementare legată de starea de alertă maximă, atunci în jur de 70 la sută spun că acceptă să se revină la starea de urgenţă. Suntem o cultură care nu valorizăm libertatea destul de mult", a declarat Vasile Dîncu în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel