ȘOC mare pentru Rareș Bogdan: Nu trebuie să ne facem că nu vedem!

Rareș Bogdan și Ludovic Orban
Rareș Bogdan și Ludovic Orban

Rareș Bogdan a transmis un nou mesaj în plină criză generată de noul coronavirus.

„Doar analiza dură poate să ne vindece. Sunt mai multe lucruri care ne unesc, decât cele care ne despart. Doar ÎMPREUNĂ putem reuși. Criza actuală trebuie tratată nu doar medical. Efectele ei vor avea repercursiuni periculoase și tocmai de aceea trebuie să avem forță să discutăm și să analizăm, să dezbatem, să aducem argumente. Nu trebuie să ignorăm sau să băgăm sub preș problemele și întrebările care au apărut acum.

Durerea, dar și mândria națiunii italiene răzbate prin fiecare cuvânt al acestui cetățean european, italian. Egoismul care poate naște monștrii și resentimente nu se poate anula decât prin constientizarea că doar împreună putem reuși. Suveranismul exacerbat poate duce la izolaționism.

Tragismul situației actuale nu trebuie să anuleze relaționarea. Lumea întreagă are nevoie de o analiză profundă a relaționării internaționale și europene în primul rând, și mai ales a întrajutorării în situații limita, de criză. Criza COVID19 ne arată limitele și trebuie să ne facă să avem forță să ne analizăm comportamentele și funcționarea interinstituțională și interstatală.

Lumea, așa cum am știut-o până mai ieri, poate continua doar gândind și acționând împreună. Respingerea și diabolizarea dușmanului extern ne împinge cu 100 de ani în urmă. DAR solidaritatea trebuie să fie o realitate și nu un slogan gol și fără acoperire.

Italienii au nevoie de noi, noi toți avem nevoie de italieni. Trebuie să reînvățăm să trăim împreună, să ne respectăm și mai ales să ne ajutăm atunci când suntem în nevoie. Trebuie să recunosc că sunt și eu șocat de cât de mult individualism și egoism văd în aceste momente în Europa pe care o iubesc, o ador chiar și o admir profund, în Europa în care eu cred cu toți porii ființei mele.

Nu trebuie însă să ne facem că nu vedem lipsa de solidaritate în momentele "Crizei COVID19", din contră. (...) NUMAI ÎMPREUNĂ PUTEM REUȘI. E singura și unică șansa! Nu există alta!

Nu respingeți analiza și dezbaterea, participați la ea cu argumente și rațiune pură. Astăzi, mai mult ca oricând, poporul italian are nevoie de noi toți, de toți europenii raționali. Recunoașterea unor greșeli ne pot face și mai puternici în fața crizelor ce vor veni”, a scris, miercuri, Rareș Bogdan pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel