Soarta Crimeei va fi decisă prin referendum

crimea
crimea

Parlamentul regiunii Crimeea a propus, joi, un referendum care să determine viitorul regiunii în contextul convulsiilor din Ucraina. Insituția a precizat că plebiscitul urmărește "îmbunătățirea statutului autonom și exinderea puterilor" republicii.

Parlamentul a mai decis astăzi validarea lui Arseniy Yatsenyuk în funcția de premier al Ucrainei.

"În concordanță cu principiile democratice, prezidiul Parlamentului din Crimeea consideră că singura soluție la situația din prezent este aplicarea principiilor referitoare la puterea oamenilor de a alege în mod direct. Suntem încrezători că doar prin organizarea unui referendum pe această problemă se poate îmbunătăți statutul Autonomiei și extinderea puterilor locuitorilor Crimeei, care vor putea să decidă de uni singuri viitoryl Autonomiei, fără presiuni externe", a declarat Oksana Korniychuk, secretarul de presă al șefului Parlamentului din Crimeea, potrivit rt.com.

Ca rezultat "al sechestrării neconstituționale a puterii din Ucraina de către naționaliștii radicali susținuți de grupări armate", pacea și ordinea din Crimeea sunt "sub amenințare", a mai spus Korniychuk.

Bărbați înarmați au ocupat, joi, clădirile Parlamentului și Guvernului din Crimeea. Ciocnirile violente de miercuri din Simferopol (Crimeea) dintre tătari și manifestanții pro-Ucraina s-au soldat cu două decese și 35 de răniți, potrivit ministerului Sănătății din regiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel