Snowden 2 în SUA: O nouă cârtiță fură documente secrete

Guvernul american a concluzionat că există o altă "cârtiță" care furnizează presei documente secrete, după ce, nu în urmă cu mult timp, IT-istul Edward Snowden a fost sursa unei cantități enorme de informații secrete făcute publice.

O dovadă a noilor "scurgeri" o reprezintă un articol scris în baza unor informații secrete și publicat în The Intercept, un site fondat recent de Glenn Greenwald, câștigător al premiului Pulitzer care a lucrat cu documente furnizate de Snowden, conform CNN.

Articolul din The Intercept este centrat pe numărul mare de teroriști identificați sau suspectați aflați în baza de date a SUA în timpul administrației Obama.

Articolul citează documente al Centrului Național de Contraterorism ce datează din august 2013, adică după ce Snowden a părăsit Statele Unite pentru a nu fi cercetat de justiție.

Teoria a doi spioni CIA și KGB despre "cârtița" Snowden

Greenwald a sugerat și el, într-o postare pe Twitter, că există o nouă "cârtiță". Oficialii americani fac investigații pentru a afla identitatea acestuia.

Majoritatea documentelor colectate de "Snowden 2" sunt etichetate "Secret" sau "NOFORM", ceea ce înseamnă că nu trebuie împărtășite cu guverne străine.

Guvernul american spune că Edward Snowden a furat 1,7 milioane de documente clasificate care erau etichetate cu "Top Secret", cel mai înalt grad de clasificare a documentelor secrete guvernamentale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel