Teoria a doi spioni CIA și KGB despre "cârtița" Snowden

Doi spioni de top din perioada Războiului Rece, un american și un rus, au vorbit despre probabila legătură între "cârtița" Edward Snowden și serviciul secret al Rusiei, FSB (fostul KGB).

Jack Devine, un fost director de operațiuni CIA, și fostul general KGB, Olig Kalugin, cred că americanul Snowden, dacă nu era un agent când a furat mii de fișiere ale NSA, acum este.

"Ar fi total neobișnuit să i se permită pe gratis șederea acolo, ca musafir", spune Devine, citat de Business Insider. "Nu cred că a fost un aset controlat, dar cred că la sfârșitul zilei va fi unul".

Kalugin, care a fost cel mai tânăr general KGB din istorie, a fost și mai direct. "Zilele acestea, rușii sunt foarte mulțumiți de cadourile pe care Snowden le-a făcut", a declarat pentru VentureBeat bărbatul de 80 de ani. "Este ocupat cu ceva. Nu cred că își irosește timpul".

Kalugin a mers mai departe, spunând că Putin a intrat în posesia tuturor fișierelor furate de Snowden, care, potrivit oficialilor americani, includ documente militare. "La orice ar fi avut acces în fostele zile petrecute la NSA, cred că a împărtășit totul cu rușii, care îi sunt foarte recunoscători".

Snowden a accesar 1,7 milioane de documente înainte de a zbura la Hong Kong și de a oferi 200.000 dintre acestea jurnaliștilor Flenn Greenwald și Laura Poitras, recompensați cu un Pulitzer de breasla jurnaliștilor pentru munca lor. La 23 iunie, urmând un sfat al fondatorului Wikileaks, Julian Assange, Snowden a zburat spre Moscova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel