SMS de la BBC care anunţă că radiaţiile au ajuns în toată Asia. Mesajul fals a creat panică

SMS - 2
SMS - 2

Un fals mesaj text care atrage atenţia că radiaţiile de la centrala nucleară de la Fukushima s-au răspândit în afara Japoniei şi prin care oamenii sunt atenţionaţi să-şi ia măsurile de precauţie necesare împotriva oricăror posibile efecte a creat panică în Asia, relatează marţi BBC.

SMS-ul, presupus provenit de la BBC, circulă prin ţările asiatice începând de luni. BBC susţine că nu a transmis nicio astfel de ştire, dar farsa a stârnit panică, în special în Filipine. Conform unor informaţii din presă, muncitori şi elevi au fost trimişi acasă după ce zvonurile au început să se răspândească, determinând guvernul filipinez să transmită o dezminţire oficială, prin care a dat asigurări opiniei publice că se află în siguranţă chiar dacă nivelurile de radiaţie din Japonia continuă să crească.

În mesaj era scris: "BBC Flash News: Guvernul japonez confirmă o scurgere de radiaţii la centralele nucleare de la Fukushima. Statele asiatice ar trebui să ia măsurile necesare de precauţie. Dacă plouă, rămâneţi în casă în primele 24 de ore. Închideţi uşile şi ferestrele. Curăţaţi pielea gâtului cu Betadine în zona tiroidei, deoarece radiaţiile ating prima dată tiroida. Luaţi măsuri de precauţie suplimentare. Radiaţiile ar putea ajunge astăzi în Filipine în jurul orei 4 PM. Dacă plouă astăzi sau în următoarele câteva zile în Hong Kong. Nu ieşiţi în ploaie. Dacă sunteţi prins afară (de ploaie), folosiţi o umbrelă sau un impermeabil, chiar dacă e doar o burniţă. Ploaia ar putea conţine particule radioactive, care pot cauza arsuri, alopecie sau chiar cancer".

Dezastre precum cel din Japonia declanşează deseori o creştere a numărului de mesaje şi e-mailuri false cu scopul de a-i păcăli pe utilizatori să descarce viruşi sau doar ca să răspândească panică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel