Situație incredibilă pentru românii din străinătate

Foto cu cracter ilustrativ
Foto cu cracter ilustrativ

FADERE Federația asociațiilor de români din Europa își exprimă îngrijorarea cu privire la situația românilor din străinătate care în această perioadă sunt în țară și pentru a-și reînnoi documentele trebuie să suporte cozi infernale.

"Am primit în ultimele zile nenumărate mesaje de la români din diaspora care în această perioadă se află în țară și încearcă sa își reînoiască documentele.

De aceea:

- Cerem Guvernului României suplimentarea de urgență pe toată perioadă vacanței a numărului funcționarilor din Instituțiile Statului Român care eliberează documente de identitate.

- De asemenea cerem Guvernului României eliberarea Cărților de identitate și în Consulatele românești din străinătate. Reamintim că în acest moment românii din străinătate care doresc să își reînnoiască Cărțile de identitate trebuie să se deplaseze în țară alocând nejustificat timp și bani.

"Este dureros sa te întorci în propria țară și să fii supus la cozi infernale de ore sau chiar zile întregi. De asemenea, ne sunt semnalate cazuri în care oamenii noștri sunt obligați să asculte jignirile funcționarilor sau apropouri la șpagă" a declarat Daniel Tecu presedinte FADERE (Federația asociațiilor de romani din Europa)", se arată într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel