Simona Marcu, președinte CSM. Primul mesaj transmis

ÎCCJ
ÎCCJ

Noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, Simona Marcu, a transmis, vineri, un mesaj de unitate către magistraţi şi unul de deschidere faţă de celelalte puteri ale statului. 

'Aş dori să transmit mai întâi către colegii judecători şi procurori un mesaj de unitate care vine din partea sistemului. Dacă aţi urmărit discuţiile care au avut loc în timpul şedinţei Plenului de astăzi aţi remarcat că de mai multe ori s-a rostit acest cuvânt şi avem de gând, şi eu şi domnul vicepreşedinte Olaru, să ne ţinem de cuvânt', a afirmat judecătoarea Marcu, după şedinţa în care a fost aleasă noua conducere a Consiliului.

De asemenea, ea a subliniat şi deschiderea de a purta un dialog onest şi deschis cu celelalte puteri ale statului. 'Pe de altă parte şi în completare, aş dori să transmitem un mesaj de deschidere faţă de celelalte puteri ale statului, de dorinţă de a purta un dialog onest şi deschis şi nu în ultimul rând cu societatea, fiind pe deplin conştienţi de faptul că Justiţia este un serviciu public în slujba cetăţeanului. Cetăţeanul est beneficiarul actului de justiţie şi acest lucru trebuie să conteze şi în continuare pentru echipa de conducere a CSM', a mai spus noul şef al CSM, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Judecătoarea Simona Camelia Marcu a fost aleasă, vineri, preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii cu 11 voturi pentru şi 8 împotriva, în timp ce procurorul Codruţ Olaru a fost ales vicepreşedinte cu 10 voturi pentru şi 9 împotrivă.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel