Simona Halep, în declin. Pe ce loc a căzut în clasamentul WTA după ce spanioloaica Paula Badosa a câştigat turneul de la Indian Wells

Simona Halep, în declin. Pe ce loc a căzut în clasamentul WTA după ce spanioloaica Paula Badosa a câştigat turneul de la Indian Wells
Simona Halep, în declin. Pe ce loc a căzut în clasamentul WTA după ce spanioloaica Paula Badosa a câştigat turneul de la Indian Wells

Jucătoarea spaniolă de tenis Paula Badosa, numărul 26 mondial, a câştigat turneul WTA 1.000 de la Indian Wells.

Turneul a fost dotat cu premii totale de 8.150.470 de dolari. Paula Badosa a întrecut-o în finală pe belarusa Victoria Azarenka, cu 7-6 (7/5), 2-6, 7-6 (7/2), după 3 ore şi 4 minute, informează AFP.

Paula Badosa, la al doilea titlu din carieră

Paula Badosa (23 ani), una dintre revelaţiile din 2021, şi-a adjudecat al doilea titlu din carieră, după cel câştigat la Belgrad în cursul acestui an. Înaintea finalei de duminică, Badosa nu pierduse niciun set în acest turneu disputat în deşertul californian, fiind la prima sa participare.

La rândul ei, Azarenka (32 WTA) a ratat şansa de a deveni singura jucătoare câştigătoare a trei ediţii la acest turneu, după victoriile din 2012 şi 2016. Dubla laureată la Openul Australiei şi finalista US Open din 2020, în vârstă de 32 de ani, nu a câştigat niciun turneu în 2021. 

Simona Halep a căzut pe locul 19 în clasamentul WTA

Înaintea turneului de la Indian Wells, Simona Halep (30 de ani) se afla pe locul 17 WTA. Amintim faptul că Simona Halep a fost eliminată în turul 3 la Indian Wells, de către bielorusa Aliaksandra Sasnovich, scor 7-5, 6-4. Halep a început anul 2021 pe locul 2 WTA. Simona a ieşit din Top 10 WTA pentru prima dată din februarie 2014.

Simona Halep, către 'supriza' Emma Raducanu: Trebuie să fii foarte atent după o victorie atât de mare

Amintim faptul că Simona Halep a declarat că nu prea poate să-i dea sfaturi Emmei Răducanu după ce jucătoarea cu origini românești a câştigat US Open la doar 18 ani. Totuşi, Simona Halep crede că Emma ar trebui să fie prudentă după un succes atât de mare.

'E dificil pentru mine să fac o analiză. În cazul meu, mi-a luat mult timp să câştig primul meu grand slam. Câştigasem alte turnee înainte, dar, desigur, nu erau comparabile cu un grand slam. Deci nu-mi prea pot da mult cu părerea. Din experienţa mea personală, cred că trebuie să fii foarte atent după o victorie atât de mare, deoarece fiind atât de tânără nu ai experienţa aceea de a câştiga titluri mari. În cazul Emmei, este chiar primul titlu al carierei sale. Oricum ar fi, nu veţi şti exact ce simte o jucătoare de această vârstă când câştigă un astfel de turneu', a declarat Simona Halep, pentru We Love Tennis. Citește știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel