Și-a hrănit copilul cu apă otrăvită și a fost condamnată la închisoare

Pixabay / Și-a hrănit copilul cu apă otrăvită și a fost condamnată la închisoare
Pixabay / Și-a hrănit copilul cu apă otrăvită și a fost condamnată la închisoare

O femeie dintr-o comună gălățeană a fost condamnată la închisoare cu suspendare, după ce și-a hrănit copilul cu apă otrăvită, bebelușul decedând din cauza concentrației mari de nitrați.

O femeie din comuna gălățeană Vânători a fost condamnată la închisoare cu suspendare, după ce,  în urmă cu șase ani, a fost acuzată că și-ar fi ucis bebelușul, după ce l-a hrănit cu lapte praf preparat cu apă contaminată cu nitrați. Judecătorii au apreciat că mama copilului ar fi trebuit să știe că apa nu este potabilă și au găsit-o vinovată de neglijență, obligând-o inclusiv la muncă în folosul comunității, scrie Viața Liberă

Tragedia în urma căreia a murit un bebeluș în vârstă de trei luni din comuna Vânători s-a petrecut în luna iulie 2015, după ce mama i-a preparat laptele praf cu apă din fântână. Era cunoscut faptul că apa nu era propice consumului, pe raza comunei fiind raportate multe cazuri de fântâni contaminat cu nitrați, dar femeia nu a avut bani să cumpere apă îmbuteliată și a crezut că apa de izvor nu îi va face rău copilului. S-a înșelat, intoxicația suferită de copil fiindu-i fatală.

Trimisă în judecată la Tribunalul Galați, femeia a fost recent condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare, fiind găsită vinovată de moartea copilului. Judecătorii au considerat că ar fi trebuit să știe de problema din fântâni și că ar fi trebuit să ia măsurile necesare în așa fel încât să nu își hrănească bebelușul cu lapte preparat cu apă cu nitrați, aceeași apă pe care ar fi folosit-o înainte de nenumărate ori ca să gătească.

Concentrație mare de nitrați

Legiștii au stabilit însă că nitrații au avut un rol decisiv în decesul copilului și asta a cântărit mult în decizia instanței. Mama va fi acum obligată nu doar să își asume condamnarea cu suspendare și să se supună regulilor, dar şi să presteze muncă în folosul comunității. Atât ea cât și soțul ei sunt săraci, având probleme locomotorii, și nu au posibilitatea de ataca decizia judecătorilor.

Copile otrăvite cu insecticid

Trei fete de 6, 8 și 11 ani din județul Iași s-au intoxicat la începutul lunii, după ce au fost spălate pe păr cu o substanță care conține un insecticid puternic. Copiii au fost preluați de un echipaj de transport victime multiple și transportați la Spitalul de Pediatrie din Iași. Cazul are loc la o săptămână după ce alte 3 fete, din județul Brașov, au murit după ce au fost spălate pe cap cu insecticid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel