Sfântul Arhanghel Mihail, 6 septembrie. Minunea din Colose

Pe 6 septembrie, Biserica Ortodoxă face pomenirea minunii săvârșite în Colose (Frigia) de Sfântul Arhanghel Mihail.

Sfântul Arhanghel Mihail, 6 septembrie. „Când a trecut prin Frigia ca să propovăduiască Evenghelia, Sfântul Apostol Ioan a proorocit o apropiată vizită providențială a prințului arhanghelilor, Mihail, în locul numit Heretopa. Și, într-adevăr, la puțin timp, în acel loc, în mod minunat a izbucnit din pământ un izvor vindecător de toată boala. Unul din mulții credincioși care s-au perindat pe la acest izvor, a cărui fiică s-a vindecat prin această apă, a construit pe acel loc, în semn de recunoștiință, o mică biserică închinată Arhanghelului Mihail", potrivit Sinaxarului. 90 de ani mai târziu, în această biserică s-a așezat pentru a practica asceza și a servi la altar, un tânăr numit Arhip, originar din Hierapolis.

Sfântul Arhanghel Mihail, 6 septembrie. „Pentru zelul și dragostea acestui tânăr, Dumnezeu i-a dat harul de a face minuni și vindecări. Dar oarecare elini, aprinși de zavistie din pricina minunilor preamărite ce se făceau în biserica Arhistrategului Mihail, au vrut să abată râul care curgea acolo, aproape, și să-l pornească asupra Bisericii, ca să înece și Biserica și să piardă și pe Arhip. Dar dumnezeiescul Arhistrateg, însuși arătându-se și poruncind lui Arhip să se îmbărbăteze, a lovit cu un toiag piatra și, făcând cale apei, de atunci până în ziua de astăzi, se vede cum acolo este înghițită apa și se mistuiește".

Sfântul Arhanghel Mihail, 6 septembrie. Pentru că aceasta este o sărbătoare închinată Sfântului Arhanghel Mihail, este bine să rostești o rugăciune dedicată acestuia: Sfinte și mare Arhanghele al lui Dumnezeu, Mihaile, care cel dintâi în­tre îngeri stai dinaintea Treimii celei negrăite, sprijinul și păzitorul neamu­lui omenesc, care ai zdrobit în Ceruri cu oștile tale capul prea-trufașului dia­vol și rușinezi pururea pe pământ răutatea și viclenia lui, la tine alergăm cu cre­dință și ne rugăm ție cu dragoste: fii pavăza nestricată și coif tare Sfintei Bi­serici și neamului nostru dreptcredincios, păzindu-ne cu spada ta purtătoare de fulgere de toți vrăjmașii văzuți și ne­văzuți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel