Senatul este, pe durata vacanţei parlamentare, într-o perioadă de "curăţenie generală", lucrările de albire a marmurei interioare şi de reparare a scării principale de acces în instituţie urmând să fie finalizate până la data de 1 septembrie, când începe cea de-a doua sesiune ordinară a anului în curs.
'În perioada de vară facem curăţenie generală. Prin programul de investiţii la nivel de zonă pe care o administrăm din Parlament, scara de acces din A1 (Senat), care este o scară monumentală, va fi reparată anul acesta. Am reuşit să recuperăm toate materialele din ea şi, în prezent, suntem în situaţia în care montăm cu specialiştii pe care îi avem. Sperăm ca până pe data de 1 septembrie, când vin domnii senatori la serviciu, să finalizăm. Dacă nu avem surprize din partea constructorilor şi a celor care ne aprovizionează cu materiale, care sunt puţin mai delicate, atunci ne încadrăm în termen', a declarat secretarul general al Senatului, Ion Vărgău, miercuri, la Parlament, potrivit Agerpres.
Potrivit acestuia, reparaţia scării costă aproximativ 162.000 lei, sumă la care s-a ajuns prin licitaţie, în timp ce produsele folosite pentru albirea marmurei interioare au fost achiziţionate cu 24.000 lei.
'În momentul în care ataci o lucrare, vii cu o sumă estimativă şi dorinţa oricărui investitor, aşa cum suntem noi, e să scoatem o valoare mică şi banii pe care îi avem prevăzuţi anul acesta la capitolul Reparaţii Capitale să îi folosim şi în alte zone. În Palat facem o serie de rectificări la marmura care a fost aşezată. (...) Marmura, pentru a reduce preţul de cost, îi rectificăm suprafaţa pe care noi o folosim printr-un import de produse chimice. Iniţial, de la 186.000 lei, cât costau produsele pe piaţa noastră cu aprovizionare prin firmele de specialitate, ne ajunge la 24.000 lei, iar manopera integral este a noastră prin forţa de muncă pe care o avem la dispoziţie', a spus Vărgău.
El a precizat că de efectuarea lucrărilor se ocupă şapte angajaţi ai Senatului. 'A fost soluţia cea mai ieftină, pentru că avem bani mai puţini', a adăugat Vărgău.
În opinia sa, lucrările de reparaţie şi întreţinere ar fi trebuit să fie realizate 'probabil prin anul 1990', însă ele vor fi efectuate acum cu banii pe care îi are Senatul şi 'fără niciun fel de bani primiţi prin rectificare bugetară sau prin alte surse'.
Întrebat dacă la viitoarea rectificare bugetară vor fi solicitate sume suplimentare pentru bugetul Senatului, Ion Vărgău a replicat: 'Dacă avem nevoie de bani mai mulţi, încercăm să convingem că e nevoie să mai primim. Dar şi în condiţiile astea eu zic că ne descurcăm dacă avem grijă de bani'.
Legat de sumele disponibile în bugetul Senatului pentru deplasări externe, secretarul general al instituţiei a afirmat că sunt acoperite cheltuielile deplasărilor care au fost aprobate de Biroul Permanent la începutul anului în curs.
'Acţiunile suplimentare care apar am văzut că Biroul Permanent le respinge', a mai spus Vărgău.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News