Sediul Daimler, percheziții de amploare ale poliției germane

Autoritățile germane au efectuat percheziții în unele sedii ale Daimler sub suspiciunea de fraudă, legată de scandalul emisiilor care a afectat Volkswagen (Dieselgate), a anunțat marți producătorul auto cu sediul în Stuttgart, transmite DPA.

În martie, procurorii din Stuttgart (landul Baden-Wuerttemberg, sudul Germaniei) au confirmat că-i investighează pe unii angajați ai Daimler sub suspiciunea de fraudă și reclame care îi induc în eroare pe cei care achiziționează vehicule diesel.

Până acum, procurorii și grupul auto nu au oferit detalii suplimentare privind perchezițiile.

Anunțul procurorilor vine după ce recent publicația germană Die Zeit a susținut că angajații Daimler ar fi manipulat unele vehicule diesel pentru ca acestea să poată trece testele privind emisiile.

Anul trecut, Departamentului Justiției din SUA a cerut Daimler să demareze o investigație internă privind modul în care a verificat în SUA nivelul emisiilor vehiculelor diesel. Un purtător de cuvânt a declarat că toate vehiculele companiei îndeplinesc cerințele legale.

Producătorii de mașini diesel sunt în centrul atenției, după ce Volkswagen a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Daimler a dezmințit în mod repetat că ar fi falsificat testele privind nivelul emisiilor, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel