Sebastian Kurz, fostul cancelar austriac, ar putea rămâne fără imunitate

Sursă foto: Facebook Sebastian Kurz
Sursă foto: Facebook Sebastian Kurz

Procurorii austrieci au solicitat ridicarea imunității deputatului și fostului cancelar Sebastian Kurz, notează presa străină. Totodată, Parchetul Economic a confirmat faptul că s-a emis și o cerere de extrădare pe numele fostului cancelar.

Într-una din următoarele sesiuni, Parlamentul va decide asupra ridicării imunității lui Kurz, notează Focus.de. Până la această decizie, ancheta împotriva tânărului de 35 de ani fusese anulată pentru moment, după cum a declarat un purtător de cuvânt al autorității judiciare.

Grupul parlamentar conservator ÖVP, pe care Kurz îl conduce, a salutat această mișcare. Astfel, posibilitatea respingerii acuzațiilor împotriva lui Kurz va putea fi în curând disponibilă, potrivit B1tv.ro.

Sebastian Kurz, în vârstă de 35 de ani, este acuzat de delapidare și luare de mită. Kurz ar fi cumpărat articole pozitive în presă din banii contribuabililor.

În prezent, sunt în curs două investigații împotriva fostului șef de guvern. Pe de o parte, procurorul investighează suspiciunea unei declarații false în cadrul comisiei de anchetă din Ibiza.

Între 2016 și 2018, „resursele de la minister au fost utilizate pentru finanțarea sondajelor de opinie parțial manipulate care au servit unui interes politic exclusiv partizan”, a declarat acuzarea. La acea vreme, Sebastian Kurz nu era încă cancelar, dar făcea parte din guvern. Potrivit procurorilor, un grup media „a primit plăți” în schimbul publicării acestor sondaje de popularitate. Compania în cauză a fost identificată pe scară largă în presa austriacă drept tabloidul Österreich.

Sebastian Kurz respinge acuzațiile

Sebastian Kurz este deja cercetat pentru că a făcut declarații false la o comisie parlamentară privind corupția, dar nu a fost acuzat. Liderul, în vârstă de 35 de ani, care a participat miercuri la un summit european din Slovenia, a denunțat, într-o declarație trimisă AFP, „acuzații inventate”.

„Câteva fragmente de SMS-uri au fost scoase din context sau denaturate și s-a construit un cazier judiciar în jurul lor. Sunt convins că aceste acuzații vor fi în curând demontate”, a precizat Kurz, scrie LeFigaro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel