Sebastian Ghiţă a contestat controlul judiciar

Deputatul Sebastian Ghiţă a contestat, joi,  la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie,  controlul judiciar prin care i se interzice să-şi exercite mandatul în Parlamentul României. În plus, acesta nu poate părăsi oraşul Ploieşti şi i s-a interzis să vorbească cu premierul Victor Ponta.

"Orice cetăţean are dreptul să vină şi să expună poziţia sa. Am făcut-o şi eu şi avocaţii. Cel mai important acum este să aşteptăm decizia judecătorilor", a declarat Sebastian Ghiţă la ieşirea de la ÎCCJ.

Întrebat de jurnalişti dacă crede că s-a supărat procurorul DNA pentru că a depus plângere la procurorul general, deputatul a răspuns:

"Nu poate nimeni să se supere pe cineva, cât timp legea permite şi prevede această posibilitate. Am primit un răspuns foarte repede. În cazul meu lucrurile s-au mişcat foarte repede şi răspunsul de la structura centrală a DNA a fost negativ, de aceea m-am adresat Înaltei Curţi", a precizat Sebastian Ghiţă.

Citește și: Sebastian Ghiță: Sunt primul român cu sechestru nelimitat

Acesta aşteaptă un verdict şi în ceea ce priveşte contestaţia depusă împotriva sechestrului asigurator care a fost pus pe averea sa. El s-a plâns că, după ce procurorii DNA i-au blocat conturile bancare, este in imposibilitatea de a-şi asigura cele necesare traiului de zi cu zi.

"Am şi interdicţie expresă de a exercita calitatea de deputat. Nu pot merge nici în Parlament şi nici în colegiul unde am fost ales. Aşa cum am precizat şi în faţa judecătorului, conform deciziei CCR acest mandat nu poate fi întrerupt", a adăugat Sebastian Ghiţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel