Sebastian Ghiță: Sunt primul român cu sechestru nelimitat

Deputatul Sebastian Ghiță s-a prezentat, marți la Curtea Supremă, unde a contestat măsurile asiguratorii dispuse de procurorii DNA. Sechestrul a fost pus pe 51 de firme şi pe o parte din banii aflaţi în conturi. Sebastian Ghiță  a acuzat, marți,  faptul că procurorii au trimis la banca, unde are cont, o adresă potrivit căreia sechestrul este nelimitat, iar el nu are voie sa facă nicio plată.

"Cred că sunt primul cetățean din România împotriva căruia s-a dispus măsura de sechestru nelimitat, iar chestiunea aceasta vine din faptul că în grabă s-a întocmit un raport preliminar despre activitatea mea în calitate de acționar a mea în calitate de administrator, a mea în calitate de coordonator în care nu s-au putut descrie activități și sume, și de aceea a apărut această nouă chestiune de sechestru nelimitate", a declarat Sebastian Ghiță la ieșirea de la Curtea Supremă.

Despre modul cum este afectat de măsura sechestrului, Sebastian Ghiță a spus că "nici eu nu funcționez decât cum funcționați dumneavoastră. Și eu plătesc factură la curent, și eu plătesc factură la gaze, la apă și eu trebuie să plătesc asigurările pentru copii, ca orice om din țara asta, chestiunea mă împiedică să exist.

Citește și: Sebastian Ghiță cere audiență la Procurorul General. Cine se află pe lista de martori

Întrebat despre plata unor lefuri, deputatul a spus că "eu nu plătesc lefurile, eu sunt o persoană fizică. De foarte multe ori amestecăm societăți comerciale cu persoane și s-a făcut deja o regulă, fără să înțelegem că economia în România s-a modificat. Astăzi, societățile comerciale au acționari, au investitori. Au dispărut micile sereleuri pe care le avea fiecare dintre noi acum 20 de ani. 

Procurorul a trimis o adresă  la bancă în care sumă nelimitată, contul este secherstrat. Inclusiv leafa de parlamentar. Banca a primit o adresă prin care eu nu am  voie să fac nicio plată. Mă întreb de ce sumă nelimitată. Când impui unui cetățean o astfel de măsură trebuie să cunoști foarte bine ce a făcut, câți bani dorește statul să recupereze ca prejudiciu. Nu se poate ca în România să urmărim cetățeni. Nu pot accepta acuzația: ești Sebastian Ghiță și trebuie să te urmărim. Nu se poate", a mai declarat Sebastian Ghiță la ieșirea de la Curtea Supremă.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel