EXCLUSIV  Școala în pandemie. Profesorul Corcodel: Asta e principala problemă! Primesc numeroase întrebări

Cum va arăta noul an școlar în contextul Covid-19 se întreabă tot mai mulți elevi, părinți și profesori.

Claudiu Corcodel, profesor de matematică și director al Liceului 'Nicolae Iorga' din Nehoiu, Buzău, a oferit un interviu pentru DC News despre cum arată perspectiva începerii noului an școlar în acest moment.

DC News: Care sunt temerile dvs. principale, în calitate de profesor, la începutul noului an școlar, în contextul generat de Covid-19?

'Principala temere este legată de păstrarea distanțării fizice a copiilor, mai ales în pauze. Cu atât mai mult cu cât noi ne încadrăm în scenariul verde și toți copiii vin la școală. Este destul de complicat de implementat ceea ce se dorește.' a declarat profesorul Claudiu Corcodel.

DC News: Cum vă descurcați cu măștile? Aveți suficiente?

'Noi avem un stoc de măști care vor fi distribuite atât profesorilor, cât și elevilor. Ne-au mai rămas și de la examenele naționale desfășurate recent. Nu cred că va fi o problemă cu măștile în cazul nostru. Vom găsi soluțiile care se impun. Am discutat cu Primăria și Consiliul Local și ne ajută în acest sens. Este obligatoriu să poarte mască toți cei care intră în instituția de învățământ. De asemenea, am cumpărat măști și din banii noștri pentru că a fost o situație excepțională și nu au ajuns. Dar între timp, au sosit și cele de la Minister.' a adăugat profesorul.

Problema principală

'Problema principală este că legile sunt neclare sau se dau prea târziu. La ora actuală, noi nu știm 100% ce se va întâmpla peste două săptămâni. Mi-ar plăcea să știm regulile un pic mai din timp pentru a lua măsurile mai repede. Primesc numeroase întrebări din partea elevilor și a părinților despre cum va începe școala.' a spus Claudiu Corcodel.

DC News: Ce părere aveți despre școala online? Este eficientă?

'Școala online este de viitor. Însă la ora actuală nu avem infrastructura necesară și am fost luați pe nepregătite. Cred că se poate aplica. Am folosit această metodă destul de bine. Copiii care vor să învețe, învață. Cei care nu vor să învețe, nu vor, indiferent de sistem.' a concluzionat Claudiu Corcodel, profesor de matematică și director al Liceului 'Nicolae Iorga' din Nehoiu, Buzău. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel