Scoția, independență. David Cameron, apel disperat către scoțieni

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a transmis pentru alegătorii din Scoția un apel disperat pentru a-i convinge să voteze împotriva ruperii de restul regatului, avertizându-i asupra pericolului unui "salt în necunoscut", în cazul victoriei susținătorilor secesiunii la referendumul din 18 septembrie. 

"Marea Britanie este o ţară preţioasă şi specială. Asta este în joc. Deci, să nu le lăsăm niciun dubiu scoţienilor: vrem cu disperare să rămânţi; nu vrem ca această familie de naţiuni să se destrame", a scris Cameron într-un articol publicat, miercuri, în cotidianul englez The Daily Mail, potrivit Mediafax.

Premierul britanic pledează pentru menținerea regatului: "Dacă Marea Britanie se sparge, se sparge pentru totodeauna. Opţiunea care vi se oferă este, deci, clară: un salt în necunoscut cu (tabăra) «da» sau un viitor mai bun pentru Scoţia cu (tabăra) «nu»".

David Cameron susține, în continuare că, votând "nu", scoţienii rămân în cadrul uniunii, dar cu competenţe consolidate pentru Parlamentul de la Edinburgh în privinţa împrumuturilor, impozitelor şi cheltuielilor.

 Premierul Conservator efectuează, astăzi, o deplasare în Scoția pentru a-i convinge populația că Regatul nu trebuie să se rupă. Cameron  va fi însoțit de liderul laburiștilor, Ed Miliband, și de șeful liberalilor, Nick Clegg.

Cietște și Scoția, independență. Sondajul pro-independeță distruge lira britanică

Însă, potrivit purtător de cuvânt al Palatului Buckingham, Regina Elizabeth a II-a nu va lua parte la dezbaterea cu privire la referendum, anunțul survenind în contextul în care presa a scris că regina era îngrijorată de o destrămare a Regatului Unit, iar Cameron ar putea cere monarhiei să intervină.

"Imparţialitatea constituţională a suveranităţii este un principiu stabilit de către democraţia noastră, iar regina a demonstrat acest lucru dea lungul întregii sale domnii. Potrivit acestu principiu, monarhul se află deasupra politicii, iar reprezentanţii Guvernului au datoria să facă astfel încât lucrurile să rămână aşa", a subliniat oficialul de la Palatului Buckingham.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel