Schulz: Echipa lui Juncker pică dacă sunt prea puține femei

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a avertizat guvernele naționale că europarlamentarii vor respinge la vot echipa Comisiei Europene dacă aceasta nu include suficiente femei.

Schulz a declarat, după alegerea lui Jean-Claude Juncker la șefia CE, că cele 3-4 nume de femei care se vehiculează pentru posturile de comisari nu sunt suficiente.

"Privind informațiile disponibile până la acest moment referitoare la numărul de candidate, comisia nu va primi sprijinul majorității în Parlamentul European", a declarat Schulz, citat de EuObserver.

Ce Comisar european va da România. Cine sunt femeile care puteau ocupa postul

"Voi pleda pentru asta și mâine, în fața liderilor UE", a adăugat Schulz, referindu-se la summit-ul  de miercuri, de la Bruxelles, unde șefii de stat și de guvern vor discuta despre viitoarele posturi din CE.

Juncker, care are puterea de a decide cui revine un portofoliu și balanța de gen în comisie, a sugerat că ar vrea ca liderii UE să propună mai mulți candidați, dar a admis că aceștia nu ar agrea idea.

Până la acest moment doar opt țări și-au anunțat oficial candidații: Austria, Finlanda, Irlanda, Estonia, Letonia, Malta, Slovacia și Marea Britanie. Toți sunt bărbați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel