Scholz declară că va discuta despre „pacea corectă” din Ucraina cu Xi

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Mai devreme, media de stat chineză a raportat că Scholz s-a întâlnit cu Xi în ultima zi a unei călătorii de trei zile la cel mai mare partener comercial al Berlinului.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat marți că va discuta despre o "pace dreaptă" în Ucraina cu președintele chinez Xi Jinping, în timp ce aceștia s-au întâlnit la Beijing.

"Întâlnirea mea cu președintele Xi se va concentra și pe cum putem contribui mai mult la o pace dreaptă în Ucraina", a spus Scholz într-o postare pe platforma de socializare X, adăugând că a existat "un schimb intens între guvernele noastre de la ultima mea vizită în China", notează Kiev Post.

Mai devreme, media de stat chineză a raportat că Scholz s-a întâlnit cu Xi în ultima zi a unei călătorii de trei zile la cel mai mare partener comercial al Berlinului, adăugând că cei doi vor avea o discuție informală la ceai la Casa Oaspeților de Stat Diaoyutai din capitală.

Turneul fulger al lui Scholz l-a dus în megapolul sud-vestic Chongqing, în Shanghai și în capitala Beijing, în timp ce își propune să consolideze legăturile comerciale.

Cancelarul a fost însoțit de o mare delegație de miniștri și executivi de afaceri în timpul călătoriei de duminică-marți - a doua în China de la preluarea funcției.

Se așteaptă ca el să se întâlnească și cu Premierul Li Qiang marți și să se așeze la o masă cu un comitet economic sino-german și să țină o conferință de presă.

Vizita lui Scholz vine într-o perioadă în care mulți dintre aliații vestici ai Germaniei se confruntă cu China pe o serie de probleme comerciale.

O serie de anchete privind ajutorul de stat pentru panouri solare chineze, mașini electrice și turbine eoliene sunt în desfășurare la Bruxelles.

Între timp, Statele Unite investighează riscurile pentru securitatea națională generate de tehnologia chineză în mașini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel