Scandalul United Airlines. Compensaţii record pentru pasagerul scos cu forţa din avion

Scandalul "United Airlines" se apropie de final,  după ce pasagerul agresat la bordul unei aeronave a ajuns la un acord cu reprezentanţii companiei pentru a renunţa la procesul intentat.

Incidentul petrecut la bordul avionului United, care a făcut înconjurul lumii,  a fost generat de faptul că membrii echipajului au vrut ca patru pasageri să părăsească zborul pentru a face loc altor patru membri ai echipajului care trebuiau să fie în Louisville ziua următoare. Dacă trei pasageri au fost de acord să părăsească cursa, Dr Dao a declarat că lucra la spital şi trebuia să îşi vadă urgent pacienţii a doua zi. Ulterior, acesta a fost scos cu forţa din avion, iar imaginile s-au viralizat.

La scurt timp după incident s-a aflat că David Dao este şi un jucător de poker activ, având rezultate notabile la turneele la care a participat

David Dao şi-a contactat avocaţii la scurt timp după incident şi a intentat un proces, atât pentru vătămare corporală, dar şi pentru rasism, el fiind convins că a fost ales să fie dat jos din avion ca urmare a faptului că are origini asiatice.

"Vom pune întotdeauna clientul în centrul a tot ceea ce facem", se arată în comunicatul remis de United Airlines, prin care se anunţă şi ajungerea la un numitor comun cu David Dao.

Suma exactă a înţelegerii nu a fost dată publicităţii, dar presa din SUA speculează că suma variază între 5 şi 15 milioane de dolari, potrivit prosport.ro.

Cât a pierdut United Airlines după acest scandal

Incidentul nu a rămas fără ecou, pagubele companiei ridicându-se la 225 de milioane de dolari într-o singură zi. De asemenea, incidentul a avut peste 210 milioane de vizualizări într-o singură zi pe cea mai mare rețea socială din China, Weibo. Conform unor studii, publicul chinez crede că nefericitul pasager a fost bătut din cauza etniei sale. United Airlines rămâne cea mai mare companie aeriană a Statelor Unite.

De asemenea, compania aeriană a anunțat că începând din data de 28 aprilie s-a decis  mărirea compensaţiilor oferite clienţilor care renunţă voluntar la locul din avion, până la 10,000 de dolari. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel