Scandalul interceptărilor ilegale face o nouă victimă în Marea Britanie: şeful Scotland Yard

Paul Stephenson
Paul Stephenson

Paul Stephenson, şeful Scotland Yard, criticat pentru atitudinea sa în scandalul interceptărilor ilegale practicate de ziariştii grupului Murdoch, şi-a anunţat - duminică - demisia, într-o conferinţă de presă transmisă în direct de televiziune.

"Am luat această decizie din cauza speculaţiilor şi acuzaţiilor că ar exista legături între Poliţia metropolitană şi News International", divizia britanică a grupului Murdoch, şi "în special cu Neil Wallis", ex-redactor şef adjunct al News of the World, tabloidul aflat la originea scandalului, a declarat Paul Stephenson. "Integritatea mea este totală", şi-a asigurat el totuşi telespectatorii.

Neil Wallis a fost arestat joi. El este suspectat că "ar fi conspirat în vederea interceptării comunicaţiilor". Scotland Yard, care a fost acuzat că ar fi trenat ancheta în dosarul interceptărilor, a trebuit să admită în această săptămână că l-a recrutat o vreme pe Neil Wallis drept consultant în relaţii publice, după plecarea acestuia de la tabloid. Wallis a mai fost consultant al unui luxuos hotel în care şeful poliţiei a petrecut cinci săptămâni de convalescenţă în acest an, potrivit presei.

Polemica asupra strânselor legături pe care News International le întreţinea cu poliţia a fost alimentată în acest week-end de dezvăluirea că patronul Scotland Yard s-ar fi întâlnit de 18 ori cu conducătorii acestuia între 2006-2010.

News of the World, care şi-a încetat apariţia duminica trecută, este suspectat că ar fi interceptat ilegal convorbirile a circa 4.000 de personalităţi din toate domeniile.

sursa: Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel