SCANDAL URIAȘ. Victor Ponta reacționează în disputa cu ministrul ungar de Externe

Premierul Victor Ponta a declarat că România va trata refugiații omenește, nu cu bâte ca Ungaria. Peter Szijjarto, ministru ungar de Externe, a considerat declarația premierului "nedemnă" și a transmis că sunt "minciuni sfruntate" și "declarații extremiste".

Premierul Victor Ponta a reacționat la declarația lui Peter Szijjarto, pe Facebook, unde a scris: "NU doresc să răspund la provocările venite din partea unor reprezentanți guvernamentali maghiari". Cu toate acestea, prim-ministrul s-a declarat indignat față de "mentalități și atitudini pe care Europa le-a văzut doar în anii 1930-40!!!".

"Ca mulți alți lideri politici europeni am datoria să atrag atenția și să sancționez comportamentul constant al unor oficiali guvernamentali de cel mai înalt nivel din Ungaria/aceștia sunt o rușine pentru cultura și valorile Uniunii Europene; și în atitudinile antisemite, și în ce privește tratamentul minorităților de toate tipurile, și acum în criza refugiaților! Sârma ghimpată, legi agresive, închisori și brutalitate cu siguranță nu vor rezolva problema - doar vor arăta ca în Ungaria, în inima Europei, sunt decidenți politici cu nimic mai buni decât cei din Siria, Libia sau alte țări din care fug respectivii refugiați! Cred în solidaritate, în soluții raționale și sustenabile, și mai ales în superioritatea valorilor europene - ce vedem în ultimele zile în Ungaria este în totală contradicție tocmai cu aceste obiective și valori!", a mai scris premierul Victor Ponta. 

Ministrul ungar de Externe l-a atacat și pe Gianni Pitella, liderul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor Europeni, care a comparat măsurile antiimigraţie luate de Guvernul Ungariei cu perioada nazistă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel