Scandal arhiva SIPA. Propunerea lui Tăriceanu: Așa ar fi normal

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că arhiva SIPA ar trebui distrusă, pentru a nu mai exista niciun fel de "instrument de şantaj" la adresa unor judecători şi procurori aflaţi în activitate.

"Această arhivă SIPA pur şi simplu ar trebui, în opinia mea, distrusă, astfel ca să nu mai existe niciun fel de instrument de şantaj la adresa celor care probabil încă mai sunt în zona judecător/procuror. Probabil că unii dintre ei au ieşit la pensie de când e arhiva, nu ştim, dar ceilalţi, care sunt încă în serviciu activ, să nu planeze asupra lor această ameninţare, pentru că nu mi se pare normal ca elementele de viaţă privată să poată să fie folosite împotriva lor, astfel încât judecata lor să fie distorsionată de temerea dezvăluirilor", a afirmat Tăriceanu la B1TV. 

El a subliniat că elementele din viaţa privată a celor care lucrează în justiţie incluse în documentele arhivei SIPA pot fi folosite pentru "şantaj". 

"Din ce a apărut în spaţiul public despre arhiva SIPA, ce aflăm? Că în dosarele celor care lucrează în justiţie, deci, judecători, probabil şi procurori, în loc ca serviciul respectiv să se ocupe de partea de protecţie a lor în ceea ce priveşte tentativele de corupţie, legăturile nesănătoase între judecători, procurori şi cei care erau acuzaţi sau condamnaţi, aflăm că se strângeau informatii inclusiv despre viaţa lor privată, elemente care sigur că pot să fie oricând folosite pentru un frumos şantaj. Nu ar fi o originalitate nici în România. Şi eu cred că, din acest motiv, ar fi normal ca această arhivă să nu fie predată, să ne trezim peste nu ştiu câtă vreme că iarăşi e spartă, e folosită sau nu ştiu ce", se arată în transcriptul emisiunii tv postat miercuri de Tăriceanu pe Facebook. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel