S-a întâmplat în 8 noiembrie. Donald Trump, ales al 45-lea președinte al SUA

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Care au fost cele mai importante evenimente petrecute în 8 noiembrie, în ultimul secol, potrivit Reuters.

Care au fost cele mai importante evenimente petrecute în 8 noiembrie, din ultimii 100 de ani.

1923 - Adolf Hitler a încercat să declanșeze o lovitură de stat la München (cunoscut și ca puciul de la berărie), dar a fost arestat patru zile mai târziu.

1960 - Democratul John F. Kennedy a fost ales președinte al SUA, învingând cu puțin Republicanul Vicepreședinte Richard Nixon.

1989 - Douglas Wilder a fost ales guvernator al statului Virginia, devenind primul afro-american care a devenit guvernator al unui stat american. În aceeași zi, David Dinkins a fost ales primarul New York-ului, devenind primul primar negru al orașului.

1994 - Tribunalul pentru crime de război al fostei Iugoslavii a ținut prima sa ședință publică, deschizând calea pentru ca bosniacul sârb Dusan Tadic să fie primul suspect care a fost judecat.

1996 - Un timbru poștal suedez din secolul al XIX-lea a fost vândut la licitație pentru 2,875 milioane de franci elvețieni (2,23 milioane de dolari), devenind astfel cel mai valoros timbru din lume.

1997 - China a blocat canalul principal al râului Yangtze pentru a începe construcția controversatului baraj Trei Defileuri, cel mai mare proiect de producere a energiei hidroelectrice din lume.

1998 - Un tribunal din Bangladesh a condamnat la moarte 15 foști ofițeri de armată pentru uciderea lui Sheikh Mujibur Rahman într-un lovitură de stat din 1975.

2000 - Liderul organizației japoneze de stânga, Armata Roșie Japoneză, Fusako Shigenobu, a fost capturat în vestul Japoniei după 30 de ani în fugă.

2002 - James Kilgore, presupusul lider al grupului subteran radical și violent american, Armata Symbionese pentru Eliberare, a fost arestat la Cape Town după 27 de ani de fugă.

2006 - Markus Wolf, legendarul șef al spionajului est-german ale cărui activități din Războiul Rece se crede că au inspirat romancierul John le Carré, a decedat la vârsta de 83 de ani.

2016 - Donald Trump o învinge pe democrata Hillary Clinton și este ales președinte al Statelor Unite. Trump este al 45-lea președinte al SUA.

Citește și: Ce s-a întâmplat în lume pe 7 noiembrie. Cele mai importante evenimente

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel