Rusia va coopera cu NATO la scutul antirachetă din Europa

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a confirmat sâmbătă la Lisabona că Rusia va coopera cu NATO în ce priveşte scutul antirachetă din Europa, subliniind că ţara sa are proiecte ambiţioase de cooperare cu Alianţa Nord-Atlantică, informează AFP.

"Avem planuri ambiţioase, vom coopera în toate direcţiile, inclusiv în ceea ce ce priveşte apărarea antirachetă europeană", a precizat Medvedev, după discuţiile cu premierul italian Silvio Berlusconi.

Medvedev i-a adus un mulţumit premierului Silvio Berlusconi, care a acţionat "cu fermitate" pentru reaproprierea dintre NATO şi Rusia în timpul perioadei recente de tensiune dintre cele două puteri.

"Vreau să vă mulţumesc, în special lui Silvio, pentru rolul constant, prietenesc şi constructiv", a precizat Medvedev, după primul Consiliu NATO-Rusia de la înstrăinarea cauzată de conflictul ruso-georgian.

"Sunteţi un politician foarte experimentat", a continuat Medvedev în faţa presei, subliniind că "relaţia dintre Rusia şi Italia ar putea servi drept model de cooperare între ţările membre NATO şi UE, şi Rusia".  AGERPRES

Citeşte şi:

“Refuzul brutal” al lui Sarkozy de a sta de vorbă cu Băsescu, în presa internaţională

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel