Rusia se va abține de la instituirea de sancțiuni față de SUA, spune Putin

Vladimir Putin a declarat că Rusia se va abține de la instituirea de sancțiuni față de SUA, ca represalii, și nu va introduce vize. 

Rusia se va abține deocamdată de la instituirea de sancțiuni împotriva SUA ca represalii și de la introducerea de vize pentru Ucraina, a declarat vineri președintele rus Vladimir Putin, la o reuniune a Consiliului Securității Rusiei, informează Ria Novosti și Reuters.

 În plus,  Ucraina datorează Rusiei alte 3 miliarde de dolari dintr-un împrumut recent în forma unor eurobonduri, iar alte 2 miliarde sunt datorate Gazpromului, a mai declarat președintele Rusiei.

Premierul Dmitri Medvedev a declarat că până în prezent, Ucraina datorează Rusiei circa 16 miliarde de dolari, o parte din sumă făcând parte  dintr-un acord în  baza caruia Rusia oferea gaz ieftin în schimbul închirierii bazei navale de la Sevastopol din Crimeea, acord care ar putea fi denunțat, fapt ce va duce în final ca  Rusia să ceara în instanță banii înapoi de la Ucraina.

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Federației Ruse, a declarat, vineri, că sancțiunile internaționale impuse asupra oficialilor și oamenilor de afaceri ruși în urma situației din Crimeea sunt "absolut incorecte" și vor crea bariere artificiale cu Vestul, relateaza Reuters. 

Acesta a mai declarat că  tentativele de izolare a Rusiei reprezintă o "cale fără ieșire".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel