Urmărește emisiunea live


Rusia a deteriorat 40% din întreaga infrastructură energetică a Ucrainei în urma atacurilor regulate cu rachete şi cu drone

Rusia a deteriorat 40% din întreaga infrastructură energetică a Ucrainei în urma atacurilor regulate cu rachete şi cu drone / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Rusia a deteriorat 40% din întreaga infrastructură energetică a Ucrainei în urma atacurilor regulate cu rachete şi cu drone / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Rusia a deteriorat 40% din întreaga infrastructură energetică a Ucrainei în urma atacurilor regulate cu rachete şi cu drone, potrivit preşedintelui ucrainian, Volodimir Zelenski.

La o întâlnire la Kiev cu comisarul european pentru Energie, Kadri Simson, Zelenski a vorbit despre urmările terorismului energetic practicat de Rusia, care a afectat deja destul de serios infrastructura Ucrainei, în special centralele termice, cele electrice şi hidrocentralele. Cu detalii Sorin Moţatu.

Reporter: Uniunea Europeană analizează modalităţi privind majorarea rapidă a ajutorului pentru sectorul energetic al Ucrainei, a declarat comisarul european pentru Energie.

"Am văzut amploarea distrugerii în Ucraina chiar la faţa locului", a spus Kadri Simson care a etichetat atacurile Rusiei o tactică inumană de a provoca suferinţă oamenilor în prag de iarnă. Comisarul european a călătorit la Kiev după săptămâni de atacuri ruseşti care s-au concentrat asupra infrastructurii civile ucrainiene, în special asupra centralelor electrice. Iernile ucrainene pot înregistra temperaturi foarte scăzute, care ating şi -30 de grade Celsius.

Locuitorilor din Kiev li s-a transmis că din cauza loviturilor aeriene, va avea loc o deteriorare bruscă a aprovizionării cu energie electrică în pragul iernii. În prezent, curentul electric este una dintre singurele metode de care dispun ucrainienii pentru a-şi încălzi locuinţele, deoarece mulţi dintre ei locuiesc în clădiri devastate, fără gaz şi ferestre.

Recent, primarul Kievului, Vitali Klitschko, a rugat Occidentul să trimită pături şi generatoare în Ucraina pentru a le permite ucrainenilor să treacă iarna. Ieri, premierii finlandez, suedez, norvegian şi islandez, reuniţi în Consiliul Nordic la Helsinki, s-au angajat să ajute Ucraina şi Republica Moldova să-şi asigure aprovizionarea cu gaze, scrie Rador.

Vzi și - Întreruperi de curent generalizate în Ucraina ca urmare a unor atacuri ruseşti. Regiunile afectate

Întreruperi planificate de curent electrică au avut loc marţi la Kiev şi în şase regiuni în urma unor atacuri cu rachete efectuate de Rusia asupra infrastructurii energetice a ţării, relatează DPA.

Alimentarea clienţilor cu energie electrică va fi oprită în mod eşalonat, a anunţat marţi, la Kiev, furnizorul de energie Ukrenerho. Regiunile Cernigău, Cerkasî şi Jitomir, la fel şi Sumî, Harkov şi Poltava sunt de asemenea afectate de aceste întreruperi.

Sistările sunt menite să prevină o supraîncărcare a reţelei electrice, dând de asemenea posibilitatea tehnicienilor de a repara instalaţiile avariate în urma atacurilor cu rachete şi drone şi de a le repune în funcţiune.

Populaţiei Ucrainei este de mai multe săptămâni vizată de restricţii. Ucrainenilor li se cere să-şi reducă consumul de electricitate, mai ales la orele de vârf.

Utilizarea maşinilor de spălat şi a aerotermelor este recomandată doar în timpul nopţii, dacă este posibil. Infrastructura energetică vitală a fost una dintre principalele ţinte ale armatei ruse de când a invadat Ucraina în urmă cu peste opt luni. Kievul susţine că distrugerea infrastructurii energetice de către Rusia are ca scop de a-i face pe ucraineni să fugă în masă în Uniunea Europeană şi astfel să o destabilizeze, notează DPA. Vezi articolul aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel