Românii bolnavi de hepatită, condamnați la moarte

Asociația Națională pentru Protecția Pacienților(ANPP) a respins declarațiile pe care doctorul Ovidiu Pascu le-a făcut în presa locală, referitoare la întreruperea prescrierii tratamentelor utilizate în prezent împotriva hepatitei C.

Afirmațiile făcute de medicul Pascu sunt de natură să blocheze accesul pacienților la tratament, să-i inducă în eroare și să-i condamne pe unii dintre aceștia la moarte sigură. Aceasta a declarat în presa locală că terapiile compensate actualmente în România împotriva virusului hepatitei C nu ar mai trebui prescrise deoarece va fi disponibilă în următorii ani o altă generație de medicamente antivirale.

ANPP consideră că o mare parte a pacienților români nu mai pot aștepta ani de zile tratamentele antivirale viitoare și că este imperios necesar ca specialiștii și autoritățile în domeniu să compenseze cele mai eficace terapii disponibile în prezent în România, respectiv inhibitorii de protează de generația I, Boceprevir și Telaprevir.

Progrese în tratamentul hepatitei C

În același timp, ANPP constată cu satisfacție progresele științifice în tratamentul hepatitei C și sprijină compensarea unei game cât mai diverse de alternative terapeutice în lupta împotriva hepatitei C, care să fie administrate țintit la grupele de pacienți cu cele mai bune șanse de vindecare, în condiții de suportabilitate a costurilor. Obiectivul final al ANPP și al statului român este vindecarea cât mai multor pacienții cu hepatita C, indiferent de terapia folosită și ținând cont de resursele bugetare limitate disponibile.

Având în vedere numărul mare de pacienţi români cu hepatita C şi costul ridicat al tratamentelor, recomandăm specialiştilor şi autorităţilor din sănătate să fie pragmatice şi să utilizeze ţintit toate terapiile disponibile în funcţie de cost-eficacitatea lor pe categorii de pacienţi. Numai în acest fel vom reuşi să redăm sănătatea cât mai multor pacienţi români şi familiilor acestora", a declarat Vasile Barbu.

VEZI ȘI: Hepatita cronică se poate vindeca. Cum poți să o previi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel