România – SUA. Anunţul lui Tăriceanu

Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat luni că, la propunerea sa, Camera superioară a Parlamentului va adopta pe 12 septembrie o declaraţie politică pentru marcarea a 20 de ani de Parteneriat strategic cu SUA.

El a precizat că proiectul de declaraţie a fost înaintat grupurilor parlamentare, pentru ca timp de o săptămână să amendeze forma propusă de el.

"Am propus colegilor din Biroul permanent să transmită tuturor grupurilor parlamentare un proiect de declaraţie politică a Senatului pentru marcarea împlinirii a 20 de ani de la semnarea Parteneriatului strategic cu Statele Unite, prilej cu care vreau să subliniez rolul determinant pe care l-a avut preşedintele american Woodrow Wilson prin enunţarea principiului autodeterminării popoarelor la ceea ce ulterior a însemnat pentru noi alipirea regiunilor istorice la ţară şi în 1918 crearea României pe care astăzi o avem. Termenul de o săptămână le va permite să facă amendamente, completări şi va fi supus spre adoptare săptămâna viitoare pe 12 septembrie", a precizat Tăriceanu, după şedinţa Biroului permanent al Senatului, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel