Rodeanu (USR): AUR și PACT vor să numească Martirii de la Fântână Albă și Eroii Ucrainei o fundătură

foto captură video/ Bogdan Rodeanu - USR
foto captură video/ Bogdan Rodeanu - USR

PACT pentru Galați vrea să îi schimbe numele străzii Muncii Voluntare în strada „Eroii Ucrainei”, iar AUR filiala Galați propune să fie numită „Martirii de la Fântână Albă”, însă aceea e o fundătură, afirmă deputatul USR Bogdan Rodeanu: „Duc tragediile poporului ucrainean și român în derizoriu”.

„La Galați, AUR și partidul local PACT demonstrează tuturor românilor ce înseamnă Patriotismulș de Carton și Falsul Naționalism. Mai pe scurt, e vorba despre <disputa ideologică> între cele două platforme politice de a redenumi Strada Muncii Voluntare din Galați. PACT pentru Galați vrea să îi schimbe numele în strada <Eroii Ucrainei>, iar AUR filiala Galați propune să fie numită <Martirii de la Fântână Albă>. Redenumirea străzii <Muncii Voluntare> din Galați este o jignire adusă ambelor tragedii. Aceea nu este o stradă, ci o fundătură”, scrie pe Facebook Bogdan Rodeanu.

Deputatul menționează că strada Muncii Voluntare din Galați are cel mult 35 de metri și este ascunsă între blocuri.

„Are două numere poștale: 1 și 2. Sunt două dintre cele mai mici blocuri din Galați. În urmă cu zece ani, acolo locuiau mai puțin de 25 de persoane. Să ridiculizezi un masacru și un război cu astfel de idei grav populiste e o aberație. AUR și PACT Galați duc tragediile poporului ucrainean și român în derizoriu. Știm cu toții și aflăm cu groază despre masacrele comise de armata Rusiei. În Ucraina, și la Bucea și la Fantâna Alba sunt gropi comune cu dimensiuni fizice enorm de mari față de o alee fără nicio simbolistică anume. Dincolo de grozăvia crimelor petrecute acolo. Aș fi înțeles și susținut o dezbatere pe tema redenumirii unei străzi care este chiar importantă pentru cetățenii Galațiului. Pe unde trec mulți oameni. Unde sunt multe adrese. Unde sunt multe instituții. Care poate fi un simbol întradevăr relevant și care să arate minimul de respect cuvenit victimelor și recunoștința pentru jertfă.
Dar, realitatea e crudă. Pe măsură ce vedem atitudinile evidente ale unor partide conduse de lideri dubioși sau o mișcare politică locală condusă de un șomer de lux al Galațiului, înțelegem cu durere cât rău face populismul fără noimă”, conchide Rodeanu.

Deputatul USR Bogdan Rodeanu și liderul AUR, George Simion, au avut, la începutul lunii aprilie, un schimb de replici, după discursul lui Volodimir Zelenski în Parlament. „Georgică, degeaba ai tu tricolorul acolo, dacă tot pentru Moscova lucrezi”, i-a spus Rodeanu liderului AUR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel